Ελληνικά νησιά: Ένα ταξίδι αρωμάτων που αλλάζουν τη διάθεση

Ελληνικά Νησιά και Αρώματα

Αν έχεις ταξιδέψει, ξέρεις καλά ότι κάποια μέρη που ξυπνούν τις αισθήσεις και σου προκαλούν μοναδικά συναισθήματα. Για εμένα, τα ελληνικά νησιά είναι ο απόλυτος παράδεισος για τις αισθήσεις. Δεκάδες μυρωδιές ξεδιπλώνονται σε ένα αρωματικό ταξίδι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Στάση πρώτη – Μύκονος & Πάρος: ανθισμένο γιασεμί και βουκαμβίλια

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρώματα του καλοκαιριού είναι το γιασεμί. Το γλυκό του άρωμα θα το συναντήσεις στους ανθισμένους κήπους της Μυκόνου, όπου το έντονο λευκό στους τοίχους στολίζεται από τα αναρριχώμενα κλαδιά αυτού του πλούσια αρωματικού φυτού. Παρόμοια και η βουκαμβίλια, η πραγματική «κυρία» της Πάρου, με το έντονο χρώμα και το μεθυστικό άρωμα, βρίσκεται διάχυτη σε δεκάδες σοκάκια που σε ταξιδεύουν.

Στάση δεύτερη – Σαντορίνη, Κύμη & Σίκινος: αρωματικό σύκο

Έχεις συνδέσει τη γλυκιά και ζεστή μυρωδιά του με τα μεσημέρια στην παραλία, κάτω από το δέντρο με τα πλατιά φύλλα και τον υπέροχο ίσκιο του. Το σύκο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα των αρωματοποιών που κρύβει τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Το άρωμά του βρίσκεται σε αφθονία στην Κύμη, στη Σαντορίνη, στη Σίκινο αλλά και αμέτρητα άλλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στάση Τρίτη – Κέρκυρα & Κεφαλονιά: ξεσηκωτική λεμονιά και περγαμόντο

Τα νησιά του Ιονίου φημίζονται για τα εσπεριδοειδή τους, με το λεμόνι και το περγαμόντο να κρατούν δίκαια την αρωματική πρωτιά. Το κερκυραϊκό περγαμόντο, αλλά και οι λεμονιές στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι σήμα κατατεθέν αντίστοιχα, με τις αρωματικές τους νότες να δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης, που ξεχωρίζει.

Στάση τέταρτη – η Ελλάδα από άκρη σε άκρη: θάλασσα και αλάτι

Η θάλασσα δεν είναι μόνο μια καλοκαιρινή ανάμνηση, αλλά ένας τόπος γαλήνης και αναγέννησης. Είναι το άρωμα που λαχταράς και που θυμάσαι, με το χαρακτηριστικό αεράκι και την ευωδία της αλμύρας. Δεν μπορώ να το ταυτίσω με ένα μόνο νησί. Μπορώ όμως να σου πω ότι οι υδάτινες, φρέσκιες μυρωδιές είναι το απόλυτα διαχρονικό trend της αρωματοποιίας.

Τα ελληνικά νησιά είναι ένας αληθινός θησαυρός αρωμάτων που μπορούν να σε ταξιδεύουν διαρκώς σε έναν κόσμο διαχρονικής ομορφιάς και εξωτικής γοητείας. Είτε σε συναρπάζει το γλυκό άρωμα του σύκου, το μεθυστικό γιασεμί, το φρέσκο λεμόνι ή η αναζωογονητική θαλασσινή αύρα, υπάρχει πάντα ένα άρωμα που εμπεριέχει την μαγεία αυτού του ευλογημένου τόπου. 

Αφήστε μια απάντηση