Γιατί πρέπει να προσθέσεις στη συλλογή σου ένα Fougere Άρωμα;

Έχεις σκεφτεί ποτέ μέχρι να καταλήξεις στο άρωμα σου σε πόσα στάδια θα περάσεις; Πρώτα πρώτα θα σκεφτείς τι άρωμα ψάχνεις; Στην συνέχεια θα λάβεις υπόψιν σου την ένταση του αρώματος, για παράδειγμα αν θέλεις κάτι διακριτικό ή έντονο. Μετά θα αναρωτηθείς τι είδος σου αρέσει, κάτι γλυκό, λουλουδάτο ή κάτι πικάντικο; Και φυσικά η ποιότητα του αρώματος θα κάνει τη διαφορά, που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Οι κατηγορίες των αρωμάτων που ανάμεσα σε αυτές θα αναζητήσεις το δικό σου αγαπημένο είναι πολλές. Οι κατηγορίες λοιπόν χωρίζονται σε αρωματικά, εσπεριδοειδή, chypre, floral, ξυλώδη, ανατολίτικα, niche, μοριακά, chypre, και στα fougere. Παρακάτω θα αναλύσουμε τον κόσμο των fougere αρωμάτων και τις μοναδικές τους συνθέσεις. Εάν ψάχνεις ένα signature άρωμα ιδιαίτερο που θα προσδίδει πολυτέλεια, σε προειδοποιώ τα fougere αρώματα θα σε συναρπάσουν!

Η ιστορία των Fougere Αρωμάτων

Ο κόσμος των αρωμάτων είναι ατελείωτος όπως και οι νότες που τα περιβάλουν. Οι αρωματοποιοί εμπιστεύτηκαν ιδιαίτερες νότες για να τις παντρέψουν με πιο κλασικές μυρωδιές, δημιουργώντας αρώματα για κάθε περίσταση και κάθε προτίμηση. Το 1882, η αρωματοποιία Houbignant κυκλοφόρησε το άρωμα Fougere Royal. Δημιουργός του ήταν ο αρωματοποιός Paul Parquet, χρησιμοποιώντας το συνθετικό αρωματικό συστατικό κουμαρίνη. Ο Paul Parquet είχε αντλήσει την κουμαρίνη από τους σπόρους τόνκα, και το άρωμα θύμιζε φρεσκοκομμένο χόρτο. Αυτό το fougere άρωμα χαρακτήρισε μια ολόκληρη οικογένεια πολυτελών fougere μυρωδιών, χάρη στις ιδιαίτερες νότες του. Πλέον τα fougere χωρίζονται σε ανατολίτικα με πικάντικες νότες, λουλουδένια εμπλουτισμένα με νερολί ή άνθος πορτοκαλιού, ξυλώδη με νότες από σπάνια ξύλα ή γλυκά – κεχριμπαρένια.

Ποια αρώματα αξίζει να δοκιμάσεις;

Τα παρακάτω αρώματα μπορεί και να τα έχεις δοκιμάσει και ίσως να μην γνώριζες την ιδιαιτερότητα τους. Αρχικά, να είσαι σίγουρος ότι μπορούν να καλύψουν κάθε κατηγορία αρωμάτων. Αν λατρεύεις τα πικάντικα και δεν τα αποχωρίζεσαι καμία εποχή του χρόνου, σου προτείνω να δοκιμάσεις από τον οίκο Christian Dior το Sauvage. Πρόκειται για ένα αρωματικό fougere άρωμα για άνδρες, αποκαλύπτοντας ισορροπημένες νότες περγαμόντου. Για σένα που θέλεις στην καθημερινότητα σου να φοράς πιο λουλουδάτα αρώματα, μπορείς να δοκιμάσεις το Orange Blossom από τον οίκο Jo Malone London, ένα unisex απολαυστικό άρωμα από φρεσκοκομμένα άνθη κίτρου και φύλλα κλημεντίνης. Αν όμως προτιμάς ξυλώδη αρώματα, αξίζει να δοκιμάσεις ένα unisex άρωμα συγκεκριμένα το Grand Soir από Maison Francis Kurkdjian. Περιέχει βανίλια και σπόρους τόνκα, αναδύοντας μια μυστηριώδη αύρα που θα αναρωτιούνται όλοι τι άρωμα φοράς.

Ακόμη, δεν θα μπορούσα να μην σου αναφέρω ένα αρωματικό-φουζέρ ανδρικό άρωμα το Eternity από Calvin Klein που κυκλοφόρησε το έτος 1990. Οι νότες κορυφής είναι λεβάντα, λεμόνι, μανταρίνι και περγαμόντο. Οι μεσαίες νότες είναι φασκόμηλο, ιουνίπερος, γεράνι, βασιλικός, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, κόλιανδρος και κρίνος. Οι νότες της βάσης είναι σανδαλόξυλο, βέτιβερ, μόσχος, κεχριμπάρι και ροδόξυλο βραζιλίας. Το συγκεκριμένο άρωμα ταιριάζει άψογα σε κάθε ηλικία και μπορείς να το φοράς οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θελήσεις!

Zoniou Suggests


Όταν δοκιμάσεις ένα άρωμα στο χέρι σου, πρώτα μυρίζεις την πρώτη την νότα κορυφής που είναι και η πιο δυνατή στη σύνθεση του αρώματος. Μετά από λίγη ώρα, βγαίνει η μεσαία νότα και είναι αυτή που θα μυρίζεις για αρκετές ώρες μετά. Και στο τέλος αναμιγνύονται οι μεσαίες νότες με τις νότες βάσης. Το άρωμα είναι σαν να “ωριμάζει” στην επιδερμίδα γι’ αυτό το καλύτερο είναι πριν το αγοράσεις ή το απορρίψεις να το αφήσεις να εξελιχθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.

Γενικά είτε ψάχνεις για το signature scent σου είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις συνεχώς διαφορετικά αρώματα ανάλογα την περίσταση, μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία στα fougere αρώματα και να τα γνωρίσεις καλύτερα. Περιέχουν σπάνιες νότες και συνθέσεις, που δημιουργούν άλλοτε ένα σύννεφο μυστηρίου και άλλοτε ένα αίσθημα πηγής ενέργειας και ζωντάνιας. Άλλωστε η μυρωδιά είναι μία από τις πιο ισχυρές αισθήσεις. Συνδέεται άμεσα με τις αναμνήσεις και μπορεί ακόμη να συνδεθεί με καταστάσεις και πρόσωπα. Σκέψου πόσες φορές έχεις μυρίσει ένα άρωμα και σου θύμισε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Γι’ αυτό πειραματίσου με δοκιμές μέχρι να βρεις αυτό που θα σε χαρακτηρίσει απόλυτα!

Αφήστε μια απάντηση