PRIVACY POLICY

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρείας ZONIOU BEKRIS, δεσμεύονται για την προστασία του απορρήτου σας και τη διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων. Καθημερινά πασχίζουμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύσσουμε μια μακροπρόθεσμη και αμοιβαία επιτυχημένη επιχειρηματική σχέση με τους πελάτες μας, δηλαδή μαζί σας. Για να μπορούμε να σας παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε συμφωνία με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας χρειαζόμαστε ορισμένες πληροφορίες για εσάς ή αλλιώς κάποια προσωπικά σας δεδομένα. Επειδή θέλουμε να είμαστε πάντα σίγουροι ότι τα προσωπικά δεδομένα που μας εμπιστεύεστε είναι ασφαλή, επενδύσαμε χρόνο και πόρους για να συμμορφωθούμε με το ισχύον εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου και ιδίως με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

  • για το πώς και γιατί συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες σχετικά με σας,
  • για το πώς αυτές οι πληροφορίες μας βοηθάνε να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη και ταχεία ικανοποίηση των αναγκών σας και να βελτιώνουμε τη συνεργασία μας,
  • με ποιον και για ποιο σκοπό μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας,
  • για τις επιλογές που έχετε σε ότι αφορά τη χρήση των πληροφοριών σας από εμάς,
  • για τα μέτρα που λαμβάνουμε ώστε οι πληροφορίες να είναι ασφαλείς και
  • για το πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας.

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Α. Ζώνιου – Κ Μπεκρής Ο.Ε.

Β. Ουγκώ 9 & Βεροίας

54625 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 ΤΥΠΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Συλλέγουμε μόνο όσες πληροφορίες χρειάζονται κάθε φορά για να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Συνήθως αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

  • στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο/ επωνυμία, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας και εργασίας, αριθμό σταθερού και κινητού τηλεφώνου),
  • φορολογικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο/ επωνυμία, ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση έδρας, επάγγελμα),
  • στοιχεία πιστωτικής κάρτας (τύπο κάρτας, αριθμό πιστωτικής κάρτας, όνομα που αναγράφεται στην κάρτα, ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας),
  • στοιχεία που μας βοηθούνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα (ύψος πωλήσεων που πραγματοποιείτε ώστε να σας επιβραβεύουμε, κ.α.),
  • πληροφορίες που προκύπτουν από τις επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα μας (μέσω cookies),
  • στοιχεία που είναι δυνατόν να συγκεντρώνονται από την mobile app που σας προσφέρουμε. Τέτοια στοιχεία περιλαμβάνουν τη θέση σας και τη θέση της φορητής συσκευής σας καθώς και τον μοναδικό αναγνωριστικό της συσκευής σας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας παρέχουμε υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας, όπως τα αποτελέσματα αναζήτησης και άλλο εξατομικευμένο περιεχόμενο. Οι περισσότερες κινητές συσκευές σάς επιτρέπουν να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Θέλουμε να σας κρατάμε πάντοτε ενήμερους σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία έρχονται στην κατοχή μας όταν εσείς ενημερώνεστε και αγοράζετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και συμμετέχετε στα προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουμε. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ περισσότερες πληροφορίες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε για να ικανοποιούμε τα αιτήματα σας και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά μαζί σας. Γενικά, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για:

  • να επικοινωνούμε μαζί σας όταν μας ζητάτε πληροφορίες για τα προϊόντα μας καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τις παραγγελίες σας,
  • να διεκπεραιώνουμε τις παραγγελίες σας και να σας παραδίδουμε τα προϊόντα σας,
  • να δεχόμαστε τις πληρωμές σας,
  • να σας στέλνουμε newsletter, μηνύματα και άλλο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα προϊόντα μας,
  • να εκδίδουμε και να τηρούμε τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας,
  • να παρακολουθούμε τις αγορές σας ώστε να μπορούμε να σας επιβραβεύουμε,
  • να βελτιώσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να αποτρέψουμε ή να εντοπίσουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας,
  • τη χρήση των ηλεκτρονικών μας εφαρμογών στις φορητές συσκευές σας,
  • για να λαμβάνουμε τα σχόλια σας σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά τη χρήση των προϊόντων μας.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ζητούμε πάντοτε τη συγκατάθεση σας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς πέρα από αυτούς που έχουν να κάνουν με την καθαυτό πώληση των προϊόντων μας, όπως π.χ. για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ όπως η αποστολή ενημερωτικών emails και newsletters. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πάρετε πίσω τη συγκατάθεση σας επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά (+30 2310 518 450) και με email: shop@zoniou.gr. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα προωθητικά μηνύματα και τα newsletter που λαμβάνετε από εμάς, μπορείτε πάντοτε να εξαιρεθείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται σε τέτοιες επικοινωνίες.

Στην περίπτωση που μας μεταβιβάζετε προσωπικά στοιχεία τρίτου προσώπου, φέρετε την ευθύνη να έχετε ενημερώσει το εν λόγω πρόσωπο, σχετικά με τη χρήση των στοιχείων του και να έχετε εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάθεσή του ότι οι πληροφορίες αυτές δίδονται για τους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για κάθε πληροφορία που αποκτάται από τρίτο.

 ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

 Δεν θα δώσουμε ποτέ τις πληροφορίες σας σε τρίτους παρά μόνο εάν:

  • μας έχετε δώσει σχετική ρητή συγκατάθεση,
  • είναι αναγκαίο για να σας παρέχουμε κάποια υπηρεσία που μας έχετε ζητήσει (π.χ. τη μεταφορά των προϊόντων με μεταφορική εταιρεία),
  • όταν εταιρείες ή πάροχοι υπηρεσιών που εκτελούν επιχειρηματικές δραστηριότητες για λογαριασμό μας χρειάζονται τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα που ορίζονται στις συμφωνίες τους μαζί μας (π.χ. επεξεργασία πιστωτικών καρτών, αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων, διαχείριση προγράμματος επιβράβευσης πελατών).

Όταν οι πληροφορίες μεταβιβάζονται σε τρίτους όπως προαναφέρθηκε, φροντίζουμε να ελαχιστοποιούμε τις παρεχόμενες πληροφορίες στην έκταση που είναι αναγκαία για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού.

Εκτός αν άλλως απαγορεύεται από κάποια νομική διαδικασία, οι τρίτοι υποχρεούνται και δεσμεύονται απέναντι μας να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική μας και να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί απορρήτου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με τρόπο που επιτρέπει την αναγνώριση σας, μόνο όσο απαιτείται από το σχετικό σκοπό συλλογής και επεξεργασίας. Επιπλέον ο χρόνος τήρησης για κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορεί να εξαρτάται από την κείμενη σχετική νομοθεσία καθώς και από τις δικές μας σχετικές πολιτικές σε ότι αφορά την επίλυση διαφορών, την αντιμετώπιση παραπόνων, την πρόληψη απάτης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Μετά το τέλος της περιόδου διατήρησης, τα προσωπικά σας δεδομένα καταστρέφονται, διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, έχετε μια σειρά από δικαιώματα σε σχέση με προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από εμάς. Συγκεκριμένα, μπορείτε να μας ζητήσετε:

  • να σας δώσουμε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας,
  • να διορθώσουμε τα δεδομένα σας, αν πιστεύετε ότι είναι ανακριβή,
  • να διαγράψουμε τα δεδομένα σας, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι,
  • να περιορίσουμε την επεξεργασία που ασκούμε στα δεδομένα σας,
  • να σας δώσουμε τα δεδομένα σας σε κατάλληλη μορφή καθώς και να τα διαβιβάσουμε σε άλλη επιχείρηση,
  • να σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε όσα δεδομένα μας δώσατε μέσω συγκατάθεσης και ιδίως αυτά που χρησιμοποιούμε για την αποστολή προωθητικών μηνυμάτων και newsletter.

Για να μας ζητήσετε να κάνουμε κάτι από τα ανωτέρω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας  τηλεφωνικά (+30 2310 518 450) και με email: shop@zoniou.gr. Εμείς θα εξετάσουμε αμελλητί το αίτημα σας σε σχέση με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και θα σας απαντήσουμε το αργότερο εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας. Εάν, για λόγους πολυπλοκότητας του αιτήματος ή πληθώρας αιτημάτων, αδυνατούμε να σας απαντήσουμε εγκαίρως, θα σας ενημερώσουμε εντός των τριάντα αυτών ημερών για τυχόν καθυστέρηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τους δύο μήνες από τη λήξη της τριακονθήμερης προθεσμίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας ζητήσουμε κάποια στοιχεία ταυτοποίησης (π.χ. αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου) προκειμένου να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων.

Για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ακριβή και ενημερωμένα, σας συνιστούμε να μας ενημερώνετε τακτικά για τις πληροφορίες σας, όπως ενδείκνυται (π.χ. σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Εφόσον αισθάνεστε ότι θίγονται τα δικαιώματά σας επί των προσωπικών σας δεδομένων, διατηρείτε πάντοτε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο/καταγγελία στην αρμόδια Εποπτική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: http://www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, email: contact@dpa.gr. Στην περίπτωση αυτή, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν προηγούνταν επικοινωνία σας μαζί, είτε μέσω αποστολής Φυσικής Επιστολής στην έδρα της εταιρίας:

Α. Ζώνιου – Κ Μπεκρής

Β. Ουγκώ 9 & Βεροίας

54625 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

είτε μέσω αποστολής Ηλεκτρονικής Επιστολής (στο λογαριασμό Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: shop@zoniou.gr), αναφέροντας πάντοτε τα πλήρη στοιχεία σας και το λόγο επικοινωνίας σας μαζί μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και φροντίζουμε άμεσα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα, απορία ή παράπονό σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ασφάλειας των πληροφοριών και είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία αναθεώρησης και βελτίωσης των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που λαμβάνουμε. Τόσο για την ιστοσελίδα μας όσο και για τους server μας και τη λοιπή πληροφοριακή μας υποδομή, έχουμε καθορίσει και εφαρμόζουμε κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια, αλλοίωση ή καταστροφή. Παρόλο που δεν υπάρχει «εγγυημένη ασφάλεια» είτε εντός είτε εκτός του Διαδικτύου, προστατεύουμε τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας κατάλληλες διοικητικές, διαδικαστικές και τεχνικές διασφαλίσεις. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών σας κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, χρησιμοποιώντας το λογισμικό SSL (Secure Sockets Layer), το οποίο κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που εισάγετε. Κρατάμε μόνο τα τελευταία τέσσερα ψηφία των αριθμών των πιστωτικών καρτών σας. Φυσικά, διαβιβάζουμε ολόκληρο τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας στην κατάλληλη εταιρεία πιστωτικών καρτών κατά την επεξεργασία της παραγγελίας. Είναι σημαντικό να προστατεύεστε από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας και στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει sign off όταν ολοκληρώσετε τη χρήση ενός κοινόχρηστου υπολογιστή.

COOKIES

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς χρησιμοποιώντας κάποια μικρά αρχεία αλφαριθμητικών χαρακτήρων που ονομάζονται cookies και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούν τον υπολογιστή σας με ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το οποίο με τη σειρά του γίνεται η δική σας ταυτότητα κάθε φορά που επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας.

Τα cookies έχουν σχεδιαστεί για να σας εξοικονομήσουν χρόνο, επειδή μας βοηθούν να σας προσφέρουμε μια προσαρμοσμένη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να μας υπενθυμίζετε τις προτιμήσεις σας κάθε φορά που επιστρέφετε την ιστοσελίδα μας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σας, ούτε μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες από άλλα αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Τα cookies μας σας ακολουθούν μόνο όσο βρίσκεστε στη δική μας ιστοσελίδα και δεν συγκεντρώνουν πληροφορίες για εσάς από τη στιγμή που φεύγετε από αυτή και πηγαίνετε σε μία άλλη ιστοσελίδα. Δεν είμαστε οι μόνοι που τοποθετούν cookies στον υπολογιστή σας και δεν ευθυνόμαστε για την παρουσία cookies τρίτων και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται.

Η εφαρμογή (φυλλομετρητής) που χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε δικτυακούς τόπους μπορεί να ρυθμισθεί για να χειρίζεται τα cookies σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας:

  • αποδοχή όλων των cookies,
  • απόρριψη όλων των cookies,
  • να σας ζητάει να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies κατά περίπτωση.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή του φυλλομετρητή σας για να πληροφορηθείτε με ακρίβεια για τις ρυθμίσεις ασφάλειας cookies που διαθέτει. Σας ενημερώνουμε ότι αν απορρίψετε όλα τα cookies ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολοκληρωμένα την ιστοσελίδας μας.

Για τη χρήση των cookies η προηγούμενη συναίνεσή σας είναι απαραίτητη. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι μόνο cookies που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της ιστοσελίδας (λειτουργικά cookies) και είναι απαραίτητα για την εμφάνιση και την αποτελεσματική λειτουργία αυτής.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ

Παρόλο που η ιστοσελίδα ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) σε ιστότοπους τρίτων, δεν ευθύνεται για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων και αποποιείται ρητά οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που ενδεχομένως προκληθεί από τη χρήση των εν λόγω συνδέσμων. Δεν παρακολουθούμε τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ενός άλλου ιστοτόπου, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του ιστοτόπου αυτού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Πρακτική μας είναι να μην αποκτούμε και / ή διατηρούμε εν γνώσει μας πληροφορίες για άτομα κάτω των δεκαέξι (16) ετών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να έρχεστε σε επαφή μαζί μας για θέματα που σχετίζονται με τα προσωπικά σας δεδομένα και την προστασία του απορρήτου σας, όπως για παράδειγμα για:

  • την επικαιροποίηση των στοιχείων σας,
  • την αλλαγή του τρόπου με τον οποίον θέλετε να επικοινωνούμε,
  • τη διακοπή της αποστολής εκ μέρους μας ενημερωτικών και προωθητικών μνημάτων,
  • την υποβολή ερωτήσεων ή τη διατύπωση σχολίων σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε και σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί για τα ανωτέρω και άλλα συναφή θέματα με όποιον από τους παρακάτω τρόπους σας ταιριάζει καλύτερα:

Α. Ζώνιου – Κ Μπεκρής
Β. Ουγκώ 9 & Βεροίας
54625 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

  • τηλεφωνικά: +30 2310 518 450.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Είναι δυνατόν να αναθεωρούμε αυτή την Πολιτική Απορρήτου περιοδικά, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στο μεταβαλλόμενο νομικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρίσκετε την κάθε φορά ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου με ημερομηνία θέσης σε ισχύ ώστε να γνωρίζετε πότε έγινε η πιο πρόσφατη αναθεώρηση.