Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις ένα άρωμα;

Η χαρακτηριστική μας μυρωδιά αποτελεί ένα αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητάς μας και το ίδιο ισχύει με το προσωπικό μας άρωμα. Τα αρώματα είναι ένας από τους βασικούς τομείς, που αποκαλύπτουν την ψυχοσύνθεση μας. Να είσαι σίγουρος λοιπόν ότι το ιδανικό άρωμα που ταιριάζει με την προσωπικότητα σου υπάρχει αρκεί μόνο να ανακαλύψεις τις νότες που σου ταιριάζουν με βάση τα χαρακτηριστικά σου. Άλλωστε, σε αυτό που θα καταλήξουμε θα αποτελέσει την υπογραφή μας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια του αρώματος

Μπορεί να λατρεύεις το άρωμα ενός φίλου σου όμως όταν το δοκιμάσεις σε εσένα, η μυρωδιά του μπορεί και να μην έχει τον ίδιο αντίκτυπο. Ο τύπος του δέρματος είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του. Αυτό συμβαίνει γιατί εξαρτάται από την ισορροπία του pH του δέρματος και έτσι οι νότες του μπορεί να αλλάξουν. Γι’ αυτό αν έχεις ξηρή επιδερμίδα σου ταιριάζουν τα πιο έντονα, πικάντινες και ανατολίτικες συνθέσεις με νότες από oud, κανέλα και σπόρους τόνκα. Στις λιπαρές επιδερμίδες θα σου πρότεινα κάτι πιο γήινο, λουλουδένιο ή φρουτένιες συνθέσεις, πιο συγκεκριμένα νότες εσπεριδοειδών, φρούτων και πούδρας. Αν έχεις κανονική επιδερμίδα ταιριάζουν τέλεια όλα τα αρώματα, αφού το pH του δέρματος και το επίπεδο λιπαρότητας ισοσταθμίζονται στην επιδερμίδα σου.

Ποια είναι η σωστή εφαρμογή του αρώματος

Πολύ σημαντικός παράγοντας στη διάρκεια ενός αρώματος είναι η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Εφαρμόζοντας πριν το άρωμα μια κρέμα σώματος, βοηθάμε στο να διαρκέσει το αγαπημένο μας άρωμα πολύ περισσότερο. Συνδυάζοντας τη κρέμα σώματος με το ίδιο άρωμα με αυτό που φοράς, πετυχαίνεις την ενίσχυση της ένταση του και ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Η σωστή στιγμή ενυδάτωσης θα κάνει τη διαφορά γι’ αυτό ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου αφού σκουπιστείς ταμποναριστά με την πετσέτα σου, δηλαδή αμέσως μετά από το ντους πριν ντυθείς. Με αυτό τον τρόπο η υγρασία στο δέρμα σου θα βοηθήσει να «κλειδώσεις» το άρωμα.

Αναρωτιέσαι αν φοράς το άρωμα σου σωστά; Αρχικά, θα ήθελα να σου προτείνω να το αρωματίζεις από πολύ μακριά, αφού όσο πιο κοντά κάνεις την εφαρμογή, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η εφαρμογή του αρώματος γίνεται στα σημεία παλμού, στον λαιμό, εσωτερικά των καρπών, στο πίσω μέρος του λαιμού, πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα. Ακόμη μια λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στο άρωμα είναι όταν αρωματίζεσαι να μην τρίβεις τον έναν καρπό με τον άλλον. Θα σου εξηγήσω γιατί, ουσιαστικά ερεθίζεις το δέρμα και αλλοιώνεις τις νότες του αρώματος, μειώνοντας τη διάρκειά του. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι απαλές, ταμποναριστές κινήσεις μεταξύ των καρπών σου.

Η ποιότητα του αρώματος μετά το στάδιο αγοράς του μπορεί να αλλοιωθεί από το μέρος που το αποθηκεύεις. Συνήθως μόλις το ανοίξεις το άρωμα, θα πρέπει να καταναλώθει μέσα σε 6 μήνες έως ένα έτος. Η απόδοση του αρώματος θα κρατήσει μόνο αν είναι καλά κλεισμένο και το φυλάσσεις σε ξηρό μέρος. Ιδανικά τα αρώματα πρέπει να φυλάσσονται σε περιβάλλον με θερμοκρασία κάτω των 15 βαθμών. Ωστόσο, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα μέρος του σπιτιού που η θερμοκρασία είναι σταθερή, για παράδειγμα στην κρεβατοκάμαρα. 

Διαφορετικοί τύποι αρωμάτων, πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα

Οι βασικοί τύποι αρωμάτων είναι πέντε και αποτελούνται από τις παρακάτω επιλογές: Body Mist, Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum και Pure Parfum. Ποια είναι η διαφορά τους; Tο μυστικό έγκειται στην ποσότητα των αιθέριων ελαίων που περιέχεται μέσα στο καθένα από αυτά. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των αιθέριων ελαίων, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση αλλά και η διάρκεια τους.

Eau de parfum ή Body Mist;

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας τις συνθέσεις τους. Το Body Mist έχει την πιο χαμηλή συγκέντρωση αρώματος στη σύνθεσή του, συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στο 3-4% περιεκτικότητα parfum. Είναι όμως ιδανικό για να ανανεωθείς όποια στιγμή της ημέρας το χρειάζεσαι! Tο Eau de parfum έχει πιο “πλούσια” σύνθεση, ακριβώς για να μυρίζει πιο έντονα και να έχει περισσότερη διάρκεια. Εφαρμόζοντας το άρωμα σου, συνδυαστικά με τις παραπάνω συμβουλές η μέγιστη διάρκεια είναι εγγυημένη, εμπιστεύσου μας!

Zoniou Suggests

Το να επιλέξεις ένα άρωμα ανάμεσα σε τόσες επιλογές δεν είναι εύκολο. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την ώρα της επιλογής είναι ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία σου. Θέλεις κάτι δυναμικό, διακριτικό, αισθησιακό, ή πιο έντονο; Για κάθε συναίσθημα υπάρχουν και οι κατάλληλες νότες αρωμάτων. Είμαστε δίπλα σου να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το ιδανικό για σένα!

Αφήστε μια απάντηση