Γνώρισε τα πιο ιδιαίτερα Αρώματα και τις Νότες που θα σε συναρπάσουν! 

Κάθε αρωματική νότα και συνδυασμός μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να ανασύρει ευχάριστες αναμνήσεις και να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις μας. Τα αρώματα για τον καθένα μας έχουν διαφορετική σημασία. Για παράδειγμα μπορεί να αλλάζουμε άρωμα ανάλογα την περίσταση, να έχουμε ένα αγαπημένο ή να διαλέγουμε νέο ανάλογα την εποχή. Γι’ αυτό λοιπόν αξίζει να γνωρίζουμε όλες τις νότες των αρωμάτων και να επιλέγουμε αυτές που μας ταιριάζουν περισσότερο. 

Ποιο άρωμα να προτιμήσεις ανάλογα την εποχή και την περίσταση της ημέρας;

Ανήκεις στους ανθρώπους που πειραματίζονται κάθε εποχή με διαφορετικά αρώματα; Θα αναλύσουμε πώς να πειραματίζεσαι σωστά με τα εποχικά αρώματα ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.  Αρχικά, για καθημερινή χρήση ιδανικό είναι κάτι ελαφρύ αλλά και φρέσκο, όπως νότες εσπεριδοειδών ή πιο λουλουδάτες. Για night out περιστάσεις επίλεξε κάτι πιο έντονο, αισθησιακό που να περιέχει σανδαλόξυλο, κεχριμπάρι, βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα, πατσουλί, ή μόσχο. 

Για να έχεις εκπληκτικό αποτέλεσμα σε όποιο άρωμα επιλέξεις κάθε εποχή, δώσε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές. Άνοιξη θυμίζουν οι φρέσκιες, ζωηρές, λουλουδάτες νότες, όπως το γιασεμί, η παιώνια, το τριαντάφυλλο, η βιολέτα, τα άνθη πορτοκαλιάς και η γαρδένια. Το καλοκαίρι χρειάζεται αναζωογονητικά αρώματα όπως εσπεριδοειδή, υδάτινα και πράσινες νότες. Το φθινόπωρο κυριαρχούν τα μπαχαρικά όπως η βανίλια και το κάρδαμο καθώς και τα ξυλώδη σαν το σανδαλόξυλο ή τον κέδρο. Τα  αρώματα του χειμώνα είναι πιο βαριά και πιο αισθησιακά, ταιριάζουν καταπληκτικά ανατολίτικες συνθέσεις, γλυκά φρούτα, γκουρμέ νότες. 

Αρώματα λιγότερα συνηθισμένα

Τα Niche Αρώματα χαρακτηρίζονται ως η σφραγίδα της διαφορετικότητας και αν τα φορέσεις θα σε κάνουν σίγουρα να ξεχωρίσεις στο πλήθος. Οι συνθέσεις τους είναι αναμφισβήτητα μοναδικές, όπως και τα σπάνια φυσικά τους συστατικά. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές έχεις μυρίσει ένα Unisex άρωμα και σου άρεσε περισσότερο από ένα γυναίκειο ή ένα ανδρικό; Τα Unisex δεν έχουν φύλο, αφού προορίζονται για άνδρες και γυναίκες. Τα χαρακτηρίζουν ισχυρές νότες από εσπεριδοειδή, ξυλώδεις, υδάτινες και πράσινες που σε μαγνητίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα δοκιμάζεις!  
 
Αν θέλεις κάτι ξεχωριστό τα Μοριακά Αρώματα ή αλλιώς αρώματα με φερομόνες είναι εδώ για εσένα. Μια σύνθεση που έχει το τεχνητό αρωματικό μόριο ΙSO E Super, που δένεται με τις φυσικές φερομόνες του κάθε ανθρώπινου σώματος και δημιουργείται μια ξεχωριστή μυρωδιά.  Όταν τα φοράς καταλαβαίνεις πόσο μοναδικά είναι αφού η εσάνς τους χάνεται στο δέρμα και επανέρχεται πιο έντονα, διακριτικά ανάλογα τη θερμοκρασία του δέρματος και του περιβάλλοντος. Σίγουρα στον καθένα ταιριάζει διαφορετικά και στο πέρασμα σου θα αναρωτιούνται όλοι τι άρωμα φοράς! 

Κάτι ιδιαίτερο ή και αποπλανητικό

Είναι κάποια αρώματα τόσο εθιστικά που δεν μπορείς να σταματήσεις να τα μυρίζεις. Τέτοια αρώματα περιέχουν νότες από βανίλια, γιασεμί, δέρμα, κάρδαμο, τριαντάφυλλο, βέτιβερ και καραμέλα. Αν προτιμάς να επιλέγεις κάτι ψαγμένο που λίγοι φοράνε, τότε σου προτείνω τα Fougere Αρώματα. Η οικογένεια των fougere αρωμάτων πήρε το όνομά της από το θρυλικό άρωμα Fougere Royale από το 1882, η σύνθεση του οποίου κέρδισε τις εντυπώσεις όλων και καθοδήγησε ολόκληρη την οικογένεια των συγκεκριμένων αρωμάτων. Πρόκειται για αναζωογονητικά αρώματα με πράσινες νότες, που περιέχουν βελανιδιά, πράσινα βότανα και κουμαρίνη. 
 
Αν είσαι perfume addict καλό είναι να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις διαφορετικά αρώματα ανάλογα πάντα την εποχή και την περίσταση. Και να είσαι σίγουρη πως έτσι θα βρεις το άρωμα που θα σε αντιπροσωπεύει, αναδεικνύει και θα σε συντροφεύει κάθε στιγμή της ημέρας σου!

Αφήστε μια απάντηση