Φύση – Πηγή έμπνευσης για τη σύνθεση νέων αρωμάτων

ΦΥΣΗ – ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Τώρα που η φύση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την απόλυτη έμπνευση για τη σύνθεση νέων, φρέσκων αρωμάτων που ξυπνούν -κυριολεκτικά- τις αισθήσεις. Αν θες να αποπνέεις όλη τη δροσιά της φύσης στην καθημερινότητά σου, δες παρακάτω μερικές από τις μυρωδιές που μπορείς να επιλέξεις.

Εσπεριδοειδή, τα ξεσηκωτικά

Πρώτον, ας μιλήσουμε για την αναζωογονητική μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Σκέψου την juicy αίσθηση του λεμονιού, του πορτοκαλιού ή του grapefruit. Αυτά τα αρώματα είναι η τέλεια έμπνευση από τις ανοιξιάτικες ή πρώτες καλοκαιρινές μέρες και μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή. Αναζήτησε αρώματα ή κρέμες που περιέχουν νότες από περγαμόντο, λεμόνι ή μανταρίνι για να νιώσεις την δύναμη των εσπεριδοειδών να σε ξεσηκώνει.

Λουλούδια, τα ρομαντικά

Σειρά έχουν τα εξωτικά αρώματα των τροπικών -και όχι μόνο- λουλουδιών. Η φύση τα προσφέρει απλόχερα κι εμείς σου τα συνδυάζουμε για να μυρίζεις άψογα. Τριαντάφυλλα, παιώνιες, γιασεμί, μιμόζα, λεβάντα, πατσουλί, μανόλια: ό,τι δεις γύρω σου στη φύση, μπορεί να μπει και στο μπουκάλι. Τα floral αρώματα μπορούν να έχουν υδάτινο ή πουδρέ χαρακτήρα, ενώ ο συνδυασμός τους με νότες φρούτων ή spicy συστατικά κάνει τη διαφορά.

Γη, η απόλυτη βάση αρωμάτων

Αν, πάλι, αγαπάς το απλό και ανεπιτήδευτο, η ίδια η Γη με την απλοϊκότητά της αποτελεί την απόλυτη πηγή έμπνευσης για τα πιο cozy και χαλαρωτικά αρώματα. Σκέψου τη μυρωδιά του σανδαλόξυλου ή του κέδρου, συνδυασμένα με νότες από musk ή κεχριμπάρι. Η ζεστασιά τους είναι μοναδική.

Θάλασσα, η μαγευτική

Τέλος, η φρεσκάδα και η καθαρότητα που δίνει το άρωμα του ωκεανού είναι η τέλεια έμπνευση για δεκάδες αρωματικούς συνδυασμού. Η μυρωδιά της θάλασσας ενσωματώνει ένα αναζωογονητικό και τονωτικό άρωμα που ξυπνάει μοναδικά τις αισθήσεις. Αναζήτησέ το σε συνδυασμούς με sea salt, seaweed ή ocean breeze και θα νιώσεις σα να γυρνάς σε στιγμές με ήλιο, κύματα και περιπέτεια.

Όποιο συνδυασμό κι αν προτιμάς, η φύση είναι τέλεια, διαχρονική έμπνευση για να το βρεις. Γλυκά, αναζωογονητικά, εξωτικά, μαγευτικά, γήινα, φρέσκα ή καθαρά αρώματα, όλα είναι γύρω σου – και όλα μπορείς να τα βρεις στους πιο απρόσμενους συνδυασμούς. Έλα να σου δείξω τον τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση