We are Green!

We are Green

Αναμφισβήτητα, η κλιματική αλλαγή και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι ζητήματα τα οποία κατά τη διάρκεια των χρόνων απασχολούν και ευαισθητοποιούν χιλιάδες κόσμο παγκοσμίως. Η καθημερινότητα των ανθρώπων καλώς ή κακώς μπορεί να επηρεάσει τον πλανήτη μας σε σημείο που να απειλείται η βιωσιμότητά του, γεγονός που αποδεικνύει πως αφορά άμεσα όλους μας.

Αμέτρητες εταιρίες σε όλο τον κόσμο σταδιακά ξεκινούν να υιοθετούν μια οικολογική συνείδηση, είτε προωθώντας την ανακύκλωση, είτε επιλέγοντας βιολογικούς πόρους στη παραγωγή των προϊόντων τους. Το ίδιο ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε και εμείς!

Η δική μας συνεισφορά στην Ανακύκλωση

Με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε 100% ανακυκλώσιμα υλικά όσον αφορά τα προϊόντα μας. Κάθε πλαστική συσκευασία προϊόντων σώματος, τα γυάλινα μπουκάλια των αρωμάτων και αρωματικών χώρων που διαθέτουμε ανακυκλώνεται. Οι σακούλες και τα χαρτιά αφής που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία προμηθεύονται από εταιρείες που έχουν την πιστοποίηση FSC.

Τι σημαίνει  FSC;

Η  πιστοποίηση FSC παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και της κατανάλωσης των προϊόντων που προέρχονται από αυτά (ξυλεία, χαρτί), επιτρέποντας στους καταναλωτές να αναγνωρίζουν υπεύθυνα προϊόντα δασοκομίας σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Τα πρότυπα FSC διασφαλίζουν ότι η διαχείριση δασών είναι 

-Περιβαλλοντικά κατάλληλη: η συγκομιδή ξύλινων και μη προϊόντων διατηρεί τη βιοποικιλότητα, την παραγωγικότητα και τις οικολογικές διεργασίες. 

-Κοινωνικά ευεργετική: τόσο οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας όσο και η κοινωνία η ίδια στο σύνολο τους απολαμβάνουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη. 

-Οικονομικά βιώσιμη: οι δασικές λειτουργίες είναι δομημένες και διαχειρίζονται έτσι ώστε να είναι αρκετά επικερδείς, χωρίς να παράγουν οικονομικά κέρδη σε βάρος των δασικών πόρων, του οικοσυστήματος ή των κοινοτήτων που επηρεάζονται. 

Πως μπορείς να μας βοηθήσεις;

Για να δημιουργήσουμε μια σωστά προγραμματισμένη δράση, αποφασίσαμε να πάρουμε το κομμάτι της ανακύκλωσης των προϊόντων της εταιρίας στα χέρια μας, τοποθετώντας στα καταστήματα Zoniou ειδικούς κάδους ανακύκλωσης  για τις συσκευασίες μας! Ευελπιστούμε σε μια σχέση συνεργασίας με τους πελάτες μας, καθώς υπηρετούμε όλοι τον ίδιο σκοπό. Σαν ευχαριστώ, δωρίζουμε 100 πόντους στο Zoniou app κάθε φορά που επιστρέφετε τις τελειωμένες συσκευασίες σας για ανακύκλωση.

Αυτή και μόνο η μικρή πράξη έχει περισσότερη σημασία απ’ όσο νομίζετε. Βέβαια και εμείς από μεριάς μας θέλουμε να είμαστε ένα βήμα παρακάτω. Έτσι συλλέγουμε τους κάδους ανακύκλωσης από τα καταστήματα και τους δρομολογούμε στα κεντρικά της εταιρίας μας στο Καλοχώρι. Εκεί θα ανακυκλώνονται με βάση το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, πιστοποιημένο κατά :  ISO 14001 : 2015 που τηρεί η επιχείρηση.

Δεν σταματάμε μόνο εδώ…

Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια είναι δύο χαρακτηριστικά που επιδιώκουμε ενεργά να μας αντιπροσωπεύουν, καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών προς εμάς είναι το παν! Αποκαλύπτουμε λοιπόν και τα μελλοντικά μας πλάνα διαχείρισης, τα οποία θα περιλαμβάνουν refillable συσκευασίες! Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, σκοπεύουμε να παρέχουμε τα προϊόντα μας σε ειδικά συσκευασμένα από ανακυκλωμένο PET και άλλα υλικά τα οποία βιοδιασπώνται.

Με τις νέες αυτές αλλαγές προσθέτουμε και εμείς το λιθαράκι μας στη συλλογική προσπάθεια της διάσωσης του περιβάλλοντος και επικοινωνούμε ανοιχτά για την προέλευση των συσκευασιών των προϊόντων που πωλούνται στα καταστήματά μας, αλλά και για το αντίκτυπο που έχει η παραγωγή τους στον πλανήτη μας. Περιμένουμε με χαρά τη βοήθειά σας να δώσουμε όλοι μαζί μια ‘πράσινη’ νότα στην επιχείρηση, και να κάνουμε τα καταστήματα Zoniou φιλικά προς το περιβάλλον! 

Αφήστε μια απάντηση