The Way we Were – Το Μαγικό Κουτί των Αναμνήσεων

Γιατί η μυρωδιά από το κέικ που ψήνεται στο φούρνο, μας πηγαίνει πίσω, στον λατρεμένο, μαλακό, καρό καναπέ, στο αγαπημένο και τόσο ασφαλές παιδικό μας δωμάτιο; Γιατί ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά, ξεχασμένο στο πίσω μέρος ενός συρταριού, μας φέρνει στο πρόσωπο τον δυνατό θαλασσινό αέρα από τις πρώτες διακοπές στην Αμοργό, και μάλιστα, από εκείνο το συγκεκριμένο απόγευμα, με εκείνο το συγκεκριμένο γαλάζιο μακό φόρεμα;

We are our memories. That’ s what we are – Brian Falkner

«Κάθε φορά που βλέπω αυτό το έντονο τιρκουάζ, θυμάμαι εκείνη την ζωγραφισμένη πέτρα που αγόρασα σ’ εκείνες τις διακοπές στην Ανάφη» –   τότε που το άρωμα της θάλασσας γέμιζε ασφυκτικά κάθε χιλιοστό και κάθε στιγμή της ημέρας σου αφού το παράθυρο του σπιτιού που έμενες βρισκόταν ακριβώς πάνω από το νερό. Με τα αρωματικά sticks Zoniou μπορείς να ζωντανέψεις τις αγαπημένες λεπτομέρειες της ανάμνησής σου και να γεμίσεις με το άρωμα της θάλασσας κάθε γωνιά στον χώρο σου. Ή, να ψεκάσεις τα μαξιλάρια σου με το pillow mist Zoniou και, απλά, να κλείσεις τα μάτια, και να αφήσεις τη σαγήνη του αρώματος να γίνει το τραγούδι της θάλασσας που θα σε ταξιδέψει στο τιρκουάζ νερό, ακριβώς κάτω από το παράθυρό σου.

Touch has a memory – John Keats

«Άρωμα πούδρας». Αυτό ήταν το άρωμα από το συρτάρι με τα μεταξωτά φουλάρια της μαμάς: το φρέσκο, λουλουδένιο άρωμα, μαζί με την απαλότητα της αφής – μια τόσο έντονη αίσθηση κάθε φορά που άνοιγες το συρτάρι και άπλωνες το χέρι και τα χάιδευες, όταν ήσουν παιδί. Νιώσε ξανά αυτή την αιθέρια αίσθηση του μεταξιού μαζί με το τρυφερό άρωμα της πούδρας, και κράτησέ την πάντα μαζί σου στην τσάντα, στο συρτάρι ή στην ντουλάπα σου με έναν Ceramic Disk Zoniou, αρωματισμένο με αυτόν τον μαγικό συνδυασμό αισθησιασμού, φρεσκάδας και απόλαυσης.

We didn’t realize we were making memories, we just thought we were having fun – Winnie The Pooh

«Πάντα η γεύση και το άρωμα από αυτό το ροζέ κρασί, μου φέρνουν τόσο έντονα στον νου εκείνο φθινοπωρινό βράδυ γύρω από τη φωτιά, στο βουνό, μετά τη βροχή: το κρασί, μαζί με τη μυρωδιά από το βρεγμένο χώμα». Με ένα αρωματικό κερί Zoniou μπορείς να βουτήξεις ξανά σε εκείνη τη μαγική στιγμή φτιαγμένη από την αντανάκλαση της φωτιάς στο πρόσωπό σου, τη δροσερή γεύση του κρασιού και τη ζεστή, υγρή, γήινη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζονται πολλά: αρκεί μια βαθιά ανάσα και η μαγεία του αρώματος, τόσο ατρόμητη πάντα, θα σε παρασύρει στη δίνη της.

Scent is the strongest tie to memory – Maggie Stiefvater

Η όσφρηση συνδέεται με έναν άμεσο τρόπο με τη μνήμη. Γι’ αυτό ακόμα κι «αυτό το τραγούδι», σου φέρνει στο μυαλό το άρωμά σου σε εκείνο το ταξίδι στο Λονδίνο: ήταν το τραγούδι σου και το άκουγες κάθε φορά που αρωματιζόσουν για να βγεις έξω. Και, γι’ αυτό, η μυρωδιά από το άρωμα που σε τυλίγει φευγαλέα στον δρόμο όταν ένας άγνωστος περνά βιαστικά δίπλα σου, σου φέρνει στο μυαλό, τόσο ξαφνικά και τόσο αναπάντεχα, εκείνον: είναι το άρωμα που φορούσε, τότε.

Μια ολόκληρη οικογένεια αρωματικών επιλογών σε περιμένει στις αρωματικές σειρές Zoniou για να ζωντανέψεις τις αναμνήσεις σου, να ντύσεις καινούργιες, ή να τις δωρίσεις στους αγαπημένους σου δημιουργώντας μια μαγική στιγμή που θα γίνει με τη σειρά της μια μαγική ανάμνηση. Γιατί η μνήμη δεν είναι κάτι παλιό – είναι κάτι ζωντανό, που συνεχώς εξελίσσεται. Κι όπως υποστηρίζει ο Meik Wiking στο βιβλίο του Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων, οι αναμνήσεις μπορούν να δημιουργηθούν και να αποτελέσουν τη βάση για ένα ευτυχισμένο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Επειδή οι αναμνήσεις του αύριο, είναι οι στιγμές που ζούμε σήμερα.

Τι περιμένεις, λοιπόν;

Αφήστε μια απάντηση