It’s Tea Time, Darling! – Φιλοσοφία Ζωής σε ένα φλιτζάνι

Τελετουργικό ευεξίας και απόλαυσης, σύμμαχος της υγείας, αφύπνιση για το πνεύμα και τις αισθήσεις – το καθένα χωριστά, και όλα αυτά μαζί.

Σίγουρα, δεν πρόκειται για ένα απλό ρόφημα!

“But indeed, I would rather have nothing but tea” Jane Austen, Mansfield Park

Το τσάι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο, μετά από το νερό. Ως φυτό, το Camelia Sinensis, ή αλλιώς τσάι, προέρχεται από την Ασία. Η ιστορία της ανακάλυψής του λίγο-πολύ γνωστή, ακολουθώντας το μοτίβο όλων των υπέροχων πραγμάτων που ανακαλύφθηκαν τυχαία: ο κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ συνήθιζε να βράζει το νερό πριν το πιει. Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του, καθώς το νερό έβραζε, ο δυνατός αέρας που φυσούσε παρέσυρε φύλλα από ένα γειτονικό θάμνο και τα έριξε μέσα στο ανοιχτό τσουκάλι. Με τον βρασμό, αυτά χρωμάτισαν και αρωμάτισαν το νερό. Ο αυτοκράτορας γοητεύτηκε από το άρωμα και το χρώμα, και δοκίμασε το πρώτο τσάι της Ιστορίας.

“When I drink tea, I am conscious of peace. The cool breath of heaven rises in my sleeves and blows my cares away”, Lo  Tung.

Ολόκληρη η κουλτούρα της Ανατολής είναι συνδεδεμένη με το τσάι, καθώς η διαδρομή από το φυτό μέχρι το πορσελάνινο φλιτζάνι αποτελεί μια ιεροτελεστία με απαράμιλλη αισθητική. Η συλλογή των φύλλων, η διαλογή των σπάνιων λουλουδιών, η προετοιμασία της τσαγιέρας, ο βρασμός του νερού, το εξαίσιο άρωμα και το μοναδικό χρώμα που ξετυλίγονται με τόσο γοητευτικό τρόπο, μετατρέπουν την όλη διαδικασία σε μια λεπτεπίλεπτη μορφή λατρείας και φιλοσοφίας. 

Μπορεί να περιγραφεί, λοιπόν, το τσάι, με δύο λόγια; Μάλλον όχι. Είναι το μεγαλείο της απλότητας. Η προσωπική απόλαυση μέσα από την ομορφιά, τη γαλήνη, και την αυτογνωσία. Το μονοπάτι προς την Αλήθεια.

“Would you like an adventure now, or shall we have our tea first?” Peter Pan.

Εκτός από την Αγγλία, όπου το τσάι είναι θεσμός, η λατρεία του τσαγιού έχει γοητεύσει καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον πλανήτη ανά τους αιώνες, ενώ στην μεγάλη οθόνη απολαυστικές iconic σκηνές που ξεχειλίζουν από χρώμα, άρωμα και εντυπωσιακά πορσελάνινα σερβίτσια τσαγιού, υπάρχουν σε αναρίθμητες ταινίες, από τη Mary Poppins μέχρι το Star Wars – και ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και η αμερικανική επανάσταση ξεκίνησε από το τσάι!

“Where there’s tea, there is Hope”, Arthur Wing Pinero

Εμπνευσμένα από την πανάρχαια φιλοσοφία του τσαγιού, τα νέα αρωματικά χώρου home fragrance and pillow mist Tea Trilogy ZONIOU μεταφέρουν την απόλαυση, το άρωμα και τη γαλήνη της ιεροτελεστίας στο χώρο σας.

Θα τα βρείτε σε τρεις σαγηνευτικές εκδοχές: White tea, Earl Grey και Green tea. Κλείστε τα μάτια και αφήστε τα να σας οδηγήσουν, μέσα από τον δρόμο του τσαγιού, στην ανακουφιστική ειρήνη της απλότητας, την απόλαυση των αισθήσεων και την ακαταμάχητη γαλήνη του νου.

Επειδή, το τσάι, κυριολεκτικά, είναι παντοδύναμο!

Αφήστε μια απάντηση