Décor trends: Αυτές είναι οι τάσεις που κάνουν δυναμικό pop up το 2020

Το 2020 είναι εδώ. Μια εποχή απόλυτα συμβολική, που προσγειώνεται και μας προδιαθέτει να επαναπροσδιορίσουμε όλα αυτά τα «μικρά» και «μεγάλα» και που την ίδια στιγμή «ανακατεύει» τις τάσεις και μας δίνει έμπνευση να πάμε παρακάτω.

Τάσεις που αφορούν στη μόδα, το design και την αρχιτεκτονική και γενικά σε ό,τι δημιουργικό μπορεί να εμπνέει. Η αλήθεια είναι ότι η ανανέωση του προσωπικού μας χώρου είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση και έχει ενδιαφέρον να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στις τάσεις που κάνουν pop up το 2020 και αφορούν το home décor. Σε ιδέες που μπορούν να δώσουν μια άλλη άποψη και προοπτική στον δικό μας προσωπικό χώρο. Να τον φρεσκάρουν, να τον κάνουν ξανά θελκτικό.

Για πάρτε μια ιδέα!

Blue is the new black

Λίγο πριν το τέλος του 2019, το ινστιτούτο Pantone ανακοίνωσε πως το «Classic Blue» θα είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2020. Το περιέγραψε ως «κομψό μέσα από την απλότητά του και ταυτόχρονα πιο διαχρονικό». Ένα χρώμα που δεν έχει εποχές και φύλλο, που θα μπορεί να είναι προσβάσιμο και επιθυμητό σε ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Και πράγματι είναι τόσο ευέλικτο. Μπορεί να φορεθεί σε επιφάνειες, σε έπιπλα και σε ότι διακοσμητικό σας εμπνέει. Από τα ντουλάπια της κουζίνας και την επιφάνεια του τοίχου γύρω από το τζάκι, ως έναν βελούδινο, βαθύ, αναπαυτικό μπλε καναπέ στο καθιστικό που μπορεί να δέσει με άλλα τολμηρά χρώματα σε αντικείμενα και art pieces, όπως το φούξια, το κίτρινο το πράσινο, να φέρει ισορροπία με πιο γήινες αποχρώσεις σε υφάσματα, ή να συνδυαστεί υποδειγματικά με εντυπωσιακό χρυσό.

Μπορείτε επίσης να βάψετε κάποιες επιφάνειες του υπνοδωματίου σας μπλε. Σε συνδυασμό με λευκά υφάσματα φέρνει ηρεμία και χαλάρωση στην ατμόσφαιρα, αλλά ακόμη και να τολμήσετε να δώσετε ζωή σε παλαιότερα μικρά έπιπλα βάφοντας τα μπλε. Why not?

Layering old and new

To να παντρεύεις το χθες με το σήμερα είναι τάση. Μπορεί να εμπνεύσει, να σε κάνει πιο εφευρετικό. Να έχει το στίγμα σου! Το “one-stop-shop” ως κουλτούρα ξεπερνιέται και δίνει προβάδισμα στο mix and match του παλαιού με του νέου, και πιο σύγχρονου. Σε βάζει να σκεφτείς, να κάνεις τον χώρο δικό σου. Ο κανόνας που μας θέλει να κυνηγούμε την τελειότητα ακολουθώντας μια κοινή ευθεία και αυστηρή γραμμή σε ύφος, μοτίβα και γραμμές έχει ξεπεραστεί. Τα vintage στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα με συναισθηματική αξία και ιδιαίτερη αισθητική, μπορεί να σταθούν πλάι σε edgy και γιατί όχι φουτουριστικές γραμμές, αρκεί να υπάρχει τόλμη και διάθεση για να εκφράσετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Αντίκες, αναμνήσεις, αντικείμενα από ταξίδια, πίνακες,  μπορούν να βρουν τη θέση τους στα πιο σύγχρονα διαμερίσματα.

Say yes to biophilic design

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτητα του φωτός, ξεχνάμε συχνά τις ρίζες μας. Την επαφή μας και τη σχέση μας με τη φύση και τη γη. Τόσο σε ότι αφορά την ιστορία μας όσο και σε ότι αφορά το πόσο μας ωφελεί αυτή η επαφή με τη φύση ψυχικά και η ενσωμάτωση της σε πτυχές της καθημερινότητας Το βιοφιλικό ή biophilic design είναι η τάση ουσιαστική με πολλά υπέρ. Στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην ψυχολογία μας. Πετάμε πια τα πλαστικά φυτά, βάζουμε πράσινο, λέμε ναι στο ξύλο, αναζητούμε οργανικά υλικά και οικολογικά προϊόντα τα οποία μπορούμε να ενσωματώσουμε στο décor. Κάντε την έρευνα σας, αξίζει!

Our tip: Απογειώστε την ανανέωση του χώρου σας με μικρές πινελιές που θα δώσουν άλλη ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Πείτε ναι στον φωτισμό των κεριών. Παίξτε με μυρωδιές ζεστές και γήινες μυρωδιές όπως το Orangina αλλά και το ιδιαίτερο NY Cupcake από τη Home Collection.

 

It’s SHOPPING TIME

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση