5 απλές και έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Οι γιορτές βρίσκονται πια πιο κοντά και, πέρα από το Last Christmas που σιγοτραγουδάμε ήδη, και τα γλυκά που σιγά σιγά φουρνίζονται και γευόμαστε, υπάρχει και κάτι ακόμα που χρειάζεται οργάνωση και σωστό προγραμματισμό: το εορταστικό τραπέζι. Αν θεωρείτε ότι, για να πετύχετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι χρειάζεται υψηλό budget και ακριβά διακοσμητικά, ξανασκεφτείτε το, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές, που θα σας δώσει το ιδανικά insta-worthy τραπέζι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

  1. Εμπιστευτείτε τη δύναμη των κεριών

Τα κεριά έχουν την ικανότητα να μας χαλαρώσουν αμέσως και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα cozy, χαλαρή και ιδανική για να απολαύσουμε τις εξαιρετικές λιχουδιές που έχετε ετοιμάσει. Απαλό φως, εξαίσιο άρωμα και ρομαντισμός συνθέτουν ένα τέλειο περιβάλλον, που θα απολαύσουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη ως την ιδανική οικοδέσποινα.

Trust the experts: Η απίθανη σειρά κεριών με την υπογραφή Zoniou έρχεται να σας λύσει τα χέρια και να σας προτείνει φανταστικές μυρωδιές, που θα έρθουν να συμπληρώσουν άψογα το Christmas mood. Το μεταξένιο White Cashmere, το γλυκό NY Cupcake, το τρυφερό Powder Dream, το διαχρονικό Vanilla Kiss και το ξεχωριστό Wild Fig (και αρκετά ακόμα) θα σας ενθουσιάσουν!

Buy now: www.zoniou.gr
  1. Τραπεζομάντιλα και πετσέτες

Δε νοείται να κάνετε εορταστικό τραπέζι χωρίς το καθιερωμένο φρεσκοσιδερωμένο τραπεζομάντιλο. Σημειώστε πως το ολόλευκο είναι πάντα chic και κλασική αξία. Συνδυάστε με χρωματιστές πετσέτες, κόκκινες ή πράσινες, για ένα festive mood που συναρπάζει.

Φωτογραφία: @fionaleahydesign
  1. Δροσερή απόλαυση

Οι σαμπανιέρες δεν ανήκουν μόνο στα εστιατόρια και στο Instagram. Μια όμορφη, εντυπωσιακή σαμπανιέρα αποτελεί απίθανη showstopper και θα μαγνητίσει τα βλέμματα των καλεσμένων σας. Βάλτε το λευκό κρασί και τη σαμπάνια σας σε πάγο λίγα λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. Απλώς φροντίστε να είναι ήδη δροσερά, καθώς δε θα προλάβουν να παγώσουν, αν πιουν αμέσως.

  1. Η φινέτσα έρχεται σε… μπουκαλάκι

Αν από την άλλη, σκέφτεστε κάτι πιο minimal και διακριτικό, το οποίο όμως θα δημιουργήσει ένα εξίσου γοητευτικό περιβάλλον, εορταστικό και cozy, τότε επιλέξτε τα γυάλινα μπουκάλια με αρωματικό χώρου, που διαχέεται μέσω των ξύλινων sticks. Διακριτικά και ανεπιτήδευτα κομψά, θα δώσουν στον χώρο σας μια νότα χαλάρωσης και happiness, που θα ταιριάξει με το festive mood.

Trust the experts: Συνεχίζοντας να εμπνέει, η Zoniou προτείνει μια σειρά αρωματικών χώρου που είναι πραγματικά εκπληκτική. Με ασύγκριτες μυρωδιές και chic μπουκάλια που θα σας ενθουσιάσουν. Vanilla, White Tea, Cotton, Cinnamon Orange και Purple Cloud, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν τους άσους στο μανίκι σας για το τραπέζι του ρεβεγιόν, αλλά και κάθε άλλο χώρο του σπιτιού.

Buy now: www.zoniou.gr
  1. Το μυστικό κρύβεται στη φύση
Φωτογραφία: @fionaleahydesign

Ό,τι και να διαλέξετε πάντως από τα παραπάνω, ένα είναι το σίγουρο: you can’t go wrong with fresh flowers. Εντυπωσιακά φρέσκα λουλούδια σε όμορφα βάζα, θα φέρουν τη νότα πολυτέλειας που έχει ανάγκη ένα τέτοιο art de la table, ακόμα και αν το μόνο υπάρχει στο τραπέζι είναι τέλεια κεριά ή αρωματικά χώρου. Γιορτινά τριαντάφυλλα, λευκά ή κόκκινα, τουλίπες ή κρίνα θα έρθουν να ολοκληρώσουν μια δεξίωση που θα θυμάστε για καιρό.

Οπότε, δε θέλει πολλά λεφτά ούτε πολλή σκέψη για να έχετε το Xmas table που ποθείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και διάθεση!

Extra tip: Αν από την άλλη έχετε τον ρόλο του καλεσμένου σε ένα Xmas soiree μην ξεχάσετε πως ένα ιδιαίτερο δώρο θα κερδίσει τις εντυπώσεις! Δείτε τη συλλογή με Xmas gifts και την υπογραφή Zoniou.

Καλές γιορτές!

 

 

Αφήστε μια απάντηση