ΝΙΚΗ ΖΩΝΙΟΥ

Νίκη Ζώνιου
Το όραμα που έγινε άρωμα

Από τις αέρινες και ενορχηστρωμένες κινήσεις της καταλαβαίνεις ότι δίνει κίνηση σε έναν αόρατο κόσμο. Μπροστά σε δεκάδες μικρές φιάλες με μαγικά εσάνς, η αρωματοποιός Νίκη Ζώνιου, δεν συνθέτει απλά ένα νέο άρωμα. Δημιουργεί τη χημική σύνθεση των συναισθημάτων.

Η Νίκη Ζώνιου σπούδασε χημεία, όμως τα αρώματα είχαν κατακτήσει τη ζωή της καιρό πριν. Από παιδί, όταν ο πατέρας της Δοξάκης Ζώνιος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο των αρωμάτων, άρχισε να απομνημονεύει ευωδιές. Μετά ήξερε καλά τι ήθελε. Να φτιάχνει αρώματα που παγιδεύουν μνήμες και συναισθήματα και σε ταξιδεύουν σε αγαπημένες εμπειρίες.

Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις ένα άρωμα, αποκαλύπτει, είναι να επιλέξεις το συναίσθημα που θέλεις να περιγράψεις. Μπορεί να είναι μία ανάμνηση ή ένα χρώμα. Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που μόλις γνώρισες ή ένα μουσικό κομμάτι. Όταν ένα άρωμα κατακτά το χώρο, δεν μπορείς να το αγνοήσεις γιατί συμβαίνει κάτι μαγικό. Σαν να έχει δική του ψυχή, σου επιβάλλεται για να πει την ιστορία του.

Το 2008 το άρωμα έγινε όραμα και η Νίκη Ζώνιου δημιουργεί το πρώτο κατάστημα Zoniou στη Θεσσαλονίκη. Έναν ολόκληρο κόσμο από αρώματα και αρωματικά ελιξίρια που την εμπνέουν,  σε έναν χώρο που προσφέρει μία ολιστική εμπειρία αγοράς. Στα δύο καταστήματα Zoniou που υπάρχουν σήμερα, μπορούμε να συνθέσουμε το δικό μας άρωμα. Είναι ο τρόπος της Νίκης Ζώνιου να μοιράζεται την τέχνη της, ώστε να μην αγοράζουμε απλά το άρωμα, αλλά να το ζούμε.

INSPIRATIONS by Niki Zoniou
Σαν μικρές ιστορίες που εκτυλίσσονται στον καρπό ή πίσω από το αυτί, η συλλογή INSPIRATIONS by Niki Zoniou είναι μία ολοκαίνουρια οσφρητική εμπειρία δημιουργίας. Το πάθος και η εμπειρία της αρωματοποιού συμπυκνώνονται σε μία παλέτα 60 και πλέον αρωμάτων που αποτελούν τη βάση της δημιουργίας της. Ευωδιαστά άνθη, μπαχάρια, φρούτα, μυρωδικά και αρώματα που ξυπνούν μνήμες όπως η πούδρα ή το cashmere, είναι όλα η έμπνευσή της από τη ζωή και τα ταξίδια της. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να τα αποκτήσετε στα καταστήματα Zoniou.

CREATIONS by you
Κλέψτε λίγη από τη μαγεία της τέχνης του αρώματος με μία εμπειρία που θα συζητάτε για καιρό. Στα καταστήματα Zoniou μπορεί ο καθένας από εμάς να συνθέσει το δικό του custom-made άρωμα σε τρία βήματα. Πρώτα να επιλέξει την αρωματική βάση και να προσθέσει τις νότες που θέλει, μετά να δει το άρωμά του να αναμειγνύεται εκείνη τη στιγμή και τέλος, να το ονοματίσει και να δει το όνομα τυπωμένο στην ετικέτα. Υπέροχη ιδέα αν θέλετε το άρωμά σας να μην μοιάζει με κανένα άλλο και βέβαια τέλεια κίνηση για ένα δώρο που έχει πολλά να πει.