Eau de parfum ή eau de toilette; Γνωρίζεις τις διαφορές τους;

Eau de parfum ή eau de toilette

Στο ταξίδι σου για να ανακαλύψεις το κατάλληλο άρωμα για εσένα είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις τους όρους eau de parfum ή eau de toilette. Ποιά είναι η διαφορά τους, και πώς θα διαλέξεις την αρωματική σύνθεση που σου ταιριάζει καλύτερα; Παρακάτω θα μάθουμε πως η διάρκεια, η αίσθηση που αφήνει η εσάνς, ακόμα και η τιμή επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς, είναι το ποσοστό αιθερίων ελαίων που συμπυκνώνονται στο άρωμα, αλλά και η θέση των νοτών τους στην αρωματική πυραμίδα. Επομένως πρωτού επενδύσεις σε κάποιο απο τα δύο, θα πρέπει να είσαι πλήρως πληροφορημένος για τις επιλογές σου. Τι σε αντιπροσωπεύει καλύτερα και ποιές ώρες της ημέρας θα πρέπει να προτιμήσεις eau de parfum ή eau de toilette;

Eau de parfum… το απόλυτο άρωμα

Το eau de perfum είναι ο πιο κοινός τύπος αρώματος που θα συναντήσει κανείς κάνοντας την είσοδο του σε ένα τοπικό αρωματοπωλείο. Στην ουσία είναι ένα αρωματισμένο υγρό, του οποίου η περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια είναι μεταξύ 15 και 20%. Η εξής συγκέντρωση ελαίων, δίνει στο άρωμα τη δυνατότητα να μείνει στο δέρμα σου 4 με 5 ώρες πρίν εξατμιστεί τελείως. Επιπλέον θεωρείται ο πιο συμπαγής και ο πιο αξιόπιστος τύπος αρώματος, καθώς ανάμεσα σε eau de parfum ή eau de toilette, η πλειοψηφία των πελατών προτιμά το πρώτο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως καθορίζεται απο συστατικά τα οποία είναι ενσωματωμένα στην καρδιά της πυραμίδας του αρώματος, και καθορίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του. Αν λοιπόν αναζητάς ένα αξέχαστο άρωμα με απίστευτη διάρκεια, τότε ανάμεσα σε eau de parfum ή eau de toilette, ξέρεις πιο να επιλέξεις.

Το ανάλαφρο eau de toillette

Το eau de toilette από την άλλη, είναι ένας λιγότερο συμπικνωμένος τύπος αρώματος, του οποίου η περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια κυμαίνεται απο 4% έως 8%. Υπάρχουν φυσικά παραλλαγές παρόλα αυτά ποτέ στο eau de toilette η δοσολογία των ελαίων δεν ξεπερνάει το 10% του αρώματος. Το eau de toilette μπορεί να μείνει στο δέρμα σου από 2 εώς 3 ώρες καθώς είναι πολύ ελαφρύ και εξατμίζεται ραγδαία. Το χαρακτηριστικό του είναι πως τα συστατικά τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του αρώματος, καθορίζουν και τον απαλό χαρακτήρα του.

Eau de parfum ή eau de toilette; Το μυστικό για μια ελαφριά και διακριτική μυρωδιά, είναι σίγουρα το eau de toilette!

Eau de parfum ή eau de toilette; Ποιο να επιλέξεις και πότε;

Αναλύσαμε τους δύο αυτούς τύπους αλλά ακόμα δεν κατάλαβες αν πρέπει να διαλέξεις eau de parfum ή eau de toilette;  Αφού λοιπόν είδαμε τις δοσολογίες, μπορούμε εύκολα να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως εάν αυτό που αναζητά κανείς είναι η αρωματική διάρκεια, τότε το eau de parfum είναι η κατάλληλη επιλογή. Αντιθέτως το eau de toilette προτείνεται συνήθως σε όσους δεν έχουν βρεί το προσωπικό τους άρωμα και τους αρέσει να πειραματίζονται. Είναι ιδανικό αν λάβει κανείς υπόψη τον χρόνο διαρκείας του, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι εύκολο να κάνει κάποιος αλλαγές σε σύντομα χρονικά διαστήματα. 

Στις εξόδους όμως είναι προτιμότερο το eau de parfum ή eau de toilette; Tο eau de parfum χαρακτηρίζεται κυρίως ώς βραδινό άρωμα, ενώ το eau de toilette προτείνεται να χρησιμοποιείται κυρίως πρωινές ωρες. Τέλος, το eau de parfum λόγω υπερίσχυσης περιεκτικότητας σε έλαια και ισχυρής έντασης, είναι σαφώς πιό ακριβό απο το eau de toilette.

Άλλοι τύποι αρωμάτων που θα συναντήσεις

Οι επιλογές σου είναι μόνο eau de parfum ή eau de toilette; Και βέβαια όχι!

Σε αντίθεση με ό,τι πίστευες, οι κατηγορίες που προκύπτουν από τις διαφορετικές δοσολογίες των ελαίων, δεν κυμαίνονται μόνο στο eau de parfum (EDP) ή στο eau de toilette(EDT). Υπάρχει φυσικά και το γνήσιο Perfume (P) ,το eau de cologne (EDC), και εννοείται το eau de frainche (EDF). Αυτοί οι τύποι λοιπόν επηρεάζουν την ανθεκτικότητα της αρωματικής διαρκείας. 

Πόσες φορές σου έχει τύχει να χρειάζεται να ανανεώνεις το άρωμα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αντίστοιχα, πόσες φορές σου τυχαίνει με λίγες ψεκασιές η μυρωδιά να σε συντροφεύει για ώρες; Αυτή είναι η μαγεία των παραπάνω κατηγοριών. Η σειρά περιεκτικότητας τους είναι Parfume με τη μεγαλύτερη, Eau de parfum, Eau de toilette, Eau de cologne και τέλος με τη μικρότερη περιεκτικότητα η Eau de frainche. Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, την περίσταση και τη διάθεση σου, μπορείς τώρα και εσύ να κάνεις μια συνειδητοποιημένη και στοχευμένη αγορά, χωρίς να αναρωτιέσαι εάν σου πηγαίνει καλύτερα το eau de parfum ή eau de toilette!

Στα Zoniou Perfume Creators μπορείς να βρεις τη μεγάλη συλλογή Perfumes με αμέτρητες επιλογές ώστε να διαλέξεις το αγαπημένο σου! Όλα τα αρώματα μας είναι eau de parfum, επομένως τώρα ξέρεις τι να επιλεξείς και πως να το χρησιμοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση