Call me by your perfume – Μυστικά και νότες

Και τώρα, ας μιλήσουμε για νότες. Όχι για τις νότες της μουσικής, αλλά για τις νότες των αρωμάτων!

Η νότα σε ένα άρωμα, είναι αυτό το μοναδικό συστατικό της προσωπικότητάς του που το κάνει να ξεχωρίζει – αυτή η μαγική λεπτομέρεια που κάνει ένα άρωμα «ανδρικό» ή «θηλυκό», πικρό ή γλυκό, παιχνιδιάρικο ή σοβαρό, χαρούμενο ή μελαγχολικό. Αυτή που δίνει τον προσωπικό τόνο σε κάθε άρωμα, κάνοντάς το μοναδικό.

Κάθε εβδομάδα, θα σας παρουσιάζουμε μια καινούργια νότα. Θα σας ανοίγουμε την πόρτα σε έναν καινούργιο, διαφορετικό, αρωματικό κόσμο. Θα ξεκλειδώσουμε για σας, όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά των αρωμάτων, όλες εκείνες τις μικρές αλλά μεθυστικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το καθένα από αυτά. Έχουμε αποφασίσει να σας μάθουμε όλες εκείνες τις νότες που κάνουν τη μουσική του κάθε αρώματος τόσο γοητευτική – τόσο ανεπανάληπτη.

MUSK

Μπορεί ένα άρωμα να είναι σαγηνευτικό και ουδέτερο ταυτόχρονα, γήινο και πουδρένιο μαζί, αέρινο, παλαβό αλλά και ξυλώδες, την ίδια στιγμή; Κι ακόμα, μπορεί να δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας, αλλά και ενός άγριου αισθησιασμού; Συγχρόνως;

Το musk, μπορεί. Μπορεί να είναι όλα αυτά, και κάτι περισσότερο.

Σχεδόν υπνωτιστικό – και αντιφατικό. Αμφιλεγόμενο.

Το musk μιλά με έναν σαρκικό, ηδονικό τρόπο, και ψιθυρίζει ή κραυγάζει πως, όσο περισσότερο μελετά κανείς τον χαρακτήρα του, τόσο πιο δυναμικός, και αντισυμβατικός μπορεί να γίνει αυτός.

Στην πραγματικότητα, το αρχικό, ακατέργαστο άρωμα προήλθε από τον αδένα των αρσενικών ελαφιών Moschus spp, τα οποία αποτελούν πλέον προστατευόμενο είδος. Δε θα μάθουμε ποτέ ποιος, πότε και γιατί σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το συστατικό αυτό σε ένα άρωμα. Η επιλογή του ωστόσο, υπήρξε καταλυτική – το musk είναι απίστευτα ευέλικτο, στα χέρια ενός αρωματοποιού: μαλακώνει, ισορροπεί, «διορθώνει» και σταθεροποιεί τα αρώματα, επιτρέποντάς τα να μένουν στο δέρμα για περισσότερο χρόνο.

Επειδή, το musk, γίνεται ένα με το δέρμα με τόσο γοητευτικό τρόπο, και μυρίζει ακριβώς όπως αυτό…

Τολμήστε το!

Musk – Inspirations

Ανακαλύψτε το musk στα αρώματα Cotton Rose, Cream Bouquet, Silky Musk, White Tea, από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou,https://www.zoniou.gr/product/inspirations-by-niki-zoniou/ ή δημιουργήστε το δικό σας musky άρωμα στα καταστήματα Zoniou, επιλέγοντας το Musk,  από τη σειρά Creations by you. https://www.zoniou.gr/product/creations-single-note/

Musk – Celebrities

Ανάμεσα στα πολλά διάσημα αρώματα με χαρακτηριστική μυρωδιά musk, επιλέγουμε το Musk Pure του Tom Ford, το Narciso Poudrée από τον Narciso Rodriguez, το White Musk του Body Shop, και το Amber Musk της Aerin Lauder.

Αφήστε μια απάντηση