#Menoumespiti: Ιδέες για να περάσουμε δημιουργικά τις μέρες που πρέπει να μείνουμε σπίτι

Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Περίεργες ημέρες αυτές που βιώνουμε. Είναι αυτές που λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, βρισκόμαστε σε καραντίνα και πρέπει να μείνουμε σπίτι και να δείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάδοσής του. Ωστόσο το #menoumespiti είναι και μια πρόκληση και πρέπει εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στο σπίτι μας και να δημιουργήσουμε μια νέα καθημερινότητα.

Η αλήθεια είναι πως τελικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσει η ώρα μας εποικοδομητικά και διασκεδαστικά. Εμείς κρατάμε σημειώσεις και καταλήξαμε σε 3 ιδέες ώστε να περάσουμε δημιουργικά αυτές τις ημέρες.

1. Δουλεύουμε από το σπίτι… αλλιώς: A different way of work
Εξαιτίας των νέων δεδομένων πολλοί έχουμε μεταφέρει τη δουλειά μας στο σπίτι! Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα συνθήκη. Η αρχή θα γίνει δημιουργώντας ένα γραφείο σε αυτό, όπου θα οριστεί ως ο χώρος της εργασίας μας. Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει πιο εύκολη, τηρούμε το πρόγραμμα που έχουμε και στο γραφείο.
Survival tips:

  • Μην ανοίγετε την τηλεόραση όση ώρα δουλεύετε!
  • Ντυθείτε! Διατηρήστε τη ρουτίνα σας και ντυθείτε όμορφα (ίσως καλύτερα να προτιμήσετε κάποια άνετα ρούχα) και φυσικά πείτε ναι σε ένα make up no make look για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.
  • Μην κάνετε over schedule! Βάλτε πρόγραμμα εργασιών για κάθε μέρα, αλλά μην… το παρακάνετε.
  • Ακόμη και στην τραπεζαρία σας δημιουργήστε τον δικό σας προσωπικό χώρο εργασίας και διαμορφώστε τον ώστε να είναι πρακτικός αλλά και όμορφος. Ανάψτε ένα αρωματικό κερί και ξεκινήστε τη δουλειά!

Zoniou’s top pick: Το αρωματικό κερί Silver Musk

2. Διαβάζουμε και μαθαίνουμε νέα πράγματα: It’s a new way of living
Και ναι ήρθε η στιγμή για να κάνουμε όλα αυτά που τόσο καιρό παραπονιόμασταν πως δεν προλαβαίνουμε. Ας διαβάσουμε τα βιβλία που είχαν μείνει ανέγγιχτα στο κομοδίνο μας. Ας ακούσουμε podcasts (αγαπημένο το The Beauty Closet) και ας πούμε ναι στην Τέχνη, παρακολουθώντας παραστάσεις του Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, αλλά και να ξεναγηθούμε σε διάσημα Μουσεία στον κόσμο.

Nice ideas:

  • Ξεκινήστε μια σειρά στο Netflix. Οι προτάσεις μας: 1. Τhe Crown 2. Ο νέος κύκλος του La Casa de Papel 3. Toy Boy 4. Σεξουαλική Αγωγή 5. Γκρέις και Φράνκι
  • Παρακολουθήστε μια θεατρική παράσταση από το ψηφιοποιημένο αρχείου του Εθνικού Θεάτρου ή μια από τις παραστάσεις που προτείνει το Θέατρο Πορεία
  • Διαβάστε βιβλίο. Δύο ώρες πριν κοιμηθείτε αφήστε μακριά σας το κινητό και το tablet σας και αφιερώστε χρόνο σε εσάς και το βιβλίο που θα επιλέξετε
  • Μάθετε μια καινούρια γλώσσα ή παρακολουθήστε ένα online course. Στο Coursera θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.
  • Kάντε διαλογισμό! Θα σας βοηθήσει πολύ αυτό το διάστημα για να διαχειριστείτε το άγχος και την ένταση των ημερών.

3. Περιποιούμαστε τον εαυτό μας: Ιt’s beauty time
Έστω κι έτσι, είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσουμε χρόνο σε εμάς και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Ας απολαύσουμε το μπάνιο μας, να κάνουμε scrub σώματος, να ενυδατώνουμε με πλούσιες κρέμες το σώμα και το πρόσωπό μας αλλά και μην ξεχνάμε να φοράμε το αγαπημένο μας άρωμα ακόμη και μέσα στο σπίτι. Είναι ένα μικρό tip που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Αυτό το διάστημα έχετε άφθονο χρόνο στη διάθεσή σας για να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς.
Μην ξεχάσετε:

  • Να κάνετε καθαρισμό στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια μασάζ
  • Πείτε ναι σε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο και στο τέλος απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα σώματος.
  • Κάντε μάσκες προσώπου!
  • Λίγο πριν κοιμηθείτε μπορείτε να ψεκάσετε λίγες σταγόνες από το Pillow Mist Powder που θα φρεσκάρει τα υφάσματα και αρωματίζει δίνοντας αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητα στο άγγιγμα!

Zoniou’s top picks:
Το Bath Foam Sparkle Tonight και το Body Butter Cashmere Glow!

   

Και φυσικά ας απολαύσουμε το σπίτι μας. Ανάβουμε κεριά, καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και εκμεταλλευόμαστε αυτές τις μέρες προς όφελός μας.

“ΚΕΕP CALM AND STAY HOME”

Αφήστε μια απάντηση