Ένα μουσείο αρωμάτων μόλις άνοιξε στη Φλωρεντία και είμαστε ενθουσιασμένοι

Πραγματοποιώντας το όνειρο όλων των φανατικών οπαδών της υψηλής αισθητικής και του ντελικάτου γούστου, ο περίφημος και βραβευμένος αρωματοποιός Lorenzo Villoresi μόλις άνοιξε ένα μουσείο αρωμάτων στη Φλωρεντία, μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ιταλίας. Μάλιστα, ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως φιλοξενείται σ’ ένα επιβλητικό Palazzo τοu 15ου αιώνα, όπου βρίσκεται και το προσωπικό του ατελιέ, αλλά κι ένας κρυφός κήπος, που σίγουρα απογειώνει την εμπειρία των τυχερών επισκεπτών που θα βρεθούν στο εσωτερικό του.

Ο Villoresi είναι ένας διεθνούς φήμης αρωματοποιός, γνωστός για τα signature αρώματά του, τα οποία ξεκίνησε να φτιάχνει το 1990. Μετρώντας πλέον 30 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας, το πελατολόγιό του περιλαμβάνει εκλεκτά ονόματα και συνεργασίες, όπως ο οίκος Fendi!

Ο ίδιος λοιπόν -μαζί με τη σύζυγό του, Ludovica-αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο του όνειρο και να ανοίξει ένα μουσείο προς τιμήν της τέχνης που υπηρετεί, το οποίο μάλιστα θα λειτουργεί και ως κέντρο μάθησης.

Το μουσείο είναι χωρισμένο σε τμήματα, με το καθένα να πραγματεύεται και μια διαφορετική διάσταση της έννοιας του αρώματος.

Στο δωμάτιο Osmorama οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μυρίσουν κάποια από τα 1000 αρώματα που φυλάσσονται εδώ, ενώ σε άλλο section, έντυπα αρχεία και videos εξηγούν τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα της παραγωγής αρωμάτων.

Επιπλέον, στο κέντρο μάθησης, θα διοργανώνονται σεμινάρια, μαθήματα και events, τα οποία φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ιστορία της αρωματοποιίας, καθώς κι όλους τους μύθους και τα μυστικά που κρύβει, τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Φυσικά, δε λείπει και η βιβλιοθήκη, πλούσια σε τίτλους με ανάλογη θεματολογία.

Βέβαια, την παράσταση κλέβει ο 200 τ.μ. εσωτερικός κήπος, αλλά και η ταράτσα Belvedere Terrace, η οποία είναι γεμάτη με περισσότερα από 80 διαφορετικά φυτά και δέντρα που συνήθως χρησιμοποιούνται στη σύνθεση των αρωμάτων.

Με στόχο να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε όσους καταφτάνουν στην υπέροχη Φλωρεντία και να κάνει τους πάντες να κατανοήσουν την πραγματική τέχνη της αρωματοποιίας και όλα όσα κρύβει η τεράστια ιστορία της, ο Villoresi προτείνει ένα συγκλονιστικό venue για όλη την οικογένεια -αφού έχει και εκπαιδευτικά προγράμματα- πέρα από τους φανατικούς των αρωμάτων, εννοείται.

Πρόκειται για μια εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις! Αν βρεθείτε στη Φλωρεντία λοιπόν μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το μουσείο. Θα βιώσετε ένα απολαυστικό, οσφρητικό ταξίδι, με φόντο μάλιστα ένα θαυμάσιο Palazzo! Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο;

Φωτογραφίες: museovilloresi.it

Αφήστε μια απάντηση