Αυτοί είναι οι 5 ονειρεμένοι προορισμοί που αξίζει να ταξιδέψει κανείς το 2019

Από την Παταγονία ως την μποέμ Ανατολή, και από την Σερβία ως την Ελλάδα, υπάρχει ένας κόσμος γεμάτος «στάσεις» που αξίζει κανείς να δει στην πορεία της ζωής του. Προορισμοί που γίνονται πόλος έλξης κι έχουν να σας δώσουν πολλά.

Το μποέμ Marrakesh

Η ζωή στο Marrakesh δίνει και παίρνει τα τελευταία χρόνια. Μια χρονομηχανή γεμάτη χρώμα, αρχιτεκτονικά διαμάντια ανατολίτικα, κήπους, παζάρια, μιναρέδες και παλάτια που με έναν περίεργο αλλά τόσο ωραίο τρόπο συναντάνε κάπου στο ενδιάμεσο τα πιο ινσταγκραμικά boutique hotels, τους πιο ενδιαφέροντες χώρους τέχνης και τα πιο fancy εστιατόρια. Τα πάντα βρίσκεις πια στο Μαρακές. Μια πρωινή βόλτα στη Djemaa El Fna είναι αρκετή για να σας πείσει πως αυτή η πόλη είναι ένα κράμα Ανατολής και Δύσης.

Το άρωμα: Το Silky Musk από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou είναι ο ιδανικός “σύντροφος” σε αυτό το ταξίδι.

Το παγωμένο El Calafate

Αν ανοίξετε τον χάρτη και χαράξετε μια γραμμή που ξεκινάει από τον βορρά και καταλήγει στον νότο της Αργεντινής, ανάμεσα σε Ειρηνικό και Ατλαντικό, το χέρι σας θα πέσει επάνω στην Παταγονία. Ένα από τα ωραιότερα και σε έναν μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα τοπία της γης. Εδώ λοιπόν υπάρχει το El Calafate. Ένα κομμάτι γης με επιβλητικά πάρκα, όπως το Los Claciares. Λίμνες, παγετώνες, καταφύγια θαλάσσιων θηλαστικών και μπόλικο πράσινο ενώ θα συναντήσετε κι ένα καρέ από εξαιρετικά, luxury θέρετρα και fine dining places to be.Το El Calafate είναι άγνωστο σε πολύ κόσμο εκεί έξω, ίσως γιατί ακόμη δεν έχει «αλωθεί» από τον τουρισμό. Ψάξτε το, αξίζει. Είναι ο απόλυτος προορισμός, αν αγαπάτε τον συνδυασμό εξερεύνησης και πολυτέλειας.

Το άρωμα: Το Sugar spell από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou

Τα δικά μας, Κύθηρα

Τα Κύθηρα έχουν κάτι το μαγικό. Βαθύ μπλε και πράσινο. Ηρεμία και έντονη ζωή μαζί. Eδώ η κομψότητα φλερτάρει με την ελευθερία. Σε μια διαδρομή με τα παράθυρα στο αυτοκίνητο διάπλατα ανοιχτά, χαζεύεις το τοπίο από το Βορρά στο Νότο. Χώρα γραφική, μικρές πλατείες, χωριά με ζωντανές λαϊκές αγορές, πανηγύρια. Καλό φαγητό σε μικρά παρεϊστικά στέκια, μπάρες καλοστημένες με εξαιρετικά ποτά που δεν περιμένεις ίσως να δοκιμάσεις κι όμως υπάρχουν. Όλα τα βρίσκεις εδώ.

Το άρωμα: Το άρωμα Riviera από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou ταιριάζει με το νησιώτικο ύφος του τόπου.

Novi Sad, Σερβία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, στις όχθες του Δούναβη με το χαρακτηριστικό Οχυρό στην κορυφή του βουνού επάνω στο οποίο είναι χτισμένη, λέγεται Novi Sad. Το 2021 θα είναι η χρονιά της, υπό την έννοια πως θα αποτελέσει την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού. Τα τελευταία βέβαια χρόνια υπάρχει ήδη μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή και πολλές ομάδες νέων δίνουν το παρόν οργανώνοντας δράσεις και μουσικά φεστιβάλ. Υπάρχει λοιπόν ζωή και μια ωραία «ανησυχία» η οποία κινεί τα νήματα. Η Σερβία είναι προορισμός προσιτός, τόσο σε επίπεδο διαμονής όσο και σε επίπεδο ψυχαγωγίας. Οπότε, μάλλον αξίζει μια ευκαιρία.

Το άρωμα: Το αρωματικό κίτρο του Fougere Twist από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou φαντάζει το ιδανικό άρωμα.

Η εξωτική Μαδέρα

Βράχια απόκρημνα, οργιώδης βλάστηση, παραλίες, υποτροπικό κλίμα, δάση δαιδαλώδη. Το αυτόνομο σύμπλεγμα της Μαδέρα, των Πορφυρών Νησιών της Πορτογαλίας, όπως είναι γνωστά, είναι τόσο εξωτικό όσο φαντάζει. Οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές όλο τον χρόνο κι αυτό είναι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα. Αν αγαπάτε τις πεζοπορίες και τη θάλασσα, το φρέσκο ψάρι, το κρασί και τις έξυπνες αγορές θα τη λατρέψετε. Η Μαδέρα τα τελευταία χρόνια έχει ανακηρυχθεί πολλάκις ως το ωραιότερο νησί της Ευρώπης. Και όχι άδικα. Τα ξενοδοχεία της έχουν πολλές επιλογές σε επίπεδο παροχών και πολλά από αυτά είναι all inclusive οπότε αυτό θα κάνει τη διαμονή σας ακόμη πιο εύκολη.

Το άρωμα: Η εξωτική ομορφιά αυτού του νησιού συνδυάζεται υπέροχα με το άρωμα Exotic Orchid από τη σειρά Inspirations by Niki Zoniou.

Αφήστε μια απάντηση