Beauty travel: Οι συμβουλές ομορφιάς της Rosie Huntington-Whiteley όταν ταξιδεύετε

Ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι τα ταξίδια. Ταξίδια σύντομα ή υπερατλαντικά, ταξίδια με παρέα ή μόνη. Αναθεωρείς, γεμίζεις μπαταρίες και βρίσκεις πάντα κάτι καινούργιο να λατρέψεις, να μάθεις, να μοιραστείς. Είναι αυτή η ελευθερία που σου χαρίζει η επαφή με το διαφορετικό.

Όμως από την άλλη είμαστε γυναίκες. Και ξέρουμε καλά ότι υπάρχει κι ένα καθαρά πρακτικό κομμάτι που αφορά στις φθορές της επιδερμίδας όταν ταξιδεύουμε. Οι παράγοντες πολλοί… Η κούραση, το στρες,  οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η μη ισορροπημένη πρόσληψη υγρών, η αλλαγή της διατροφής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτώση της υγρασίας του περιβάλλοντος κατά την πτήση με αεροπλάνο η οποία από το 40 % (σε επιθυμητά επίπεδα) φτάνει περίπου το 8%.

Γι’ αυτό και εμείς κάναμε «έφοδο» στον beauty κόσμο της Rosie Huntington-Whiteley, η οποία αποτελεί μια από τις ωραιότερες της γενιάς της. Ακόμα και όταν την πετυχαίνουν οι φωτογράφοι στο αεροδρόμιο μετά από μια μεγάλη πτήση το δέρμα της είναι λαμπερό και υγιές. Και μπορεί να μην είναι beauty expert, όταν όμως δίνει συμβουλές ομορφιάς, εμείς δε έχουμε παρά να κρατάμε σημειώσεις. Παρακάτω θα πάρετε μια μικρή πρώτη γεύση, για αυτά τα πραγματικά απλά, αλλά από ό,τι φαίνεται χρήσιμα tips που εφαρμόζει όταν ταξιδεύει.

Less Stress: Συνήθως όταν ταξιδεύει φροντίζει να ψεκάζει την επιδερμίδα της με οποιοδήποτε προϊόν θα της δώσει μια ωραία, δροσερή αίσθηση φρεσκάδας. Ένα αιθέριο έλαιο όπως η λεβάντα για παράδειγμα είναι μια safe, έξυπνη επιλογή. Εκείνη συχνά προτιμάει να κάνει επάλειψη με 2-3 σταγόνες στα χέρια και τους κροτάφους της. Σημειώστε ότι το εκχύλισμα της λεβάντας ενδείκνυται για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες.

Forget your make up: Πριν φτάσει στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει αποφεύγει να φοράει make up και αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίζει να το αφαιρέσει με ένα καλής ποιότητάς προϊόν ντεμακιγιάζ. Κι αυτό διότι το make up μπορεί να ξηράνει ακόμα περισσότερο το πρόσωπο και να το ταλαιπωρήσει. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο και κάποιες φορές μπορεί να είναι λίγο «σκληρά» λόγω της σύστασής τους, στις περιπτώσεις όμως αυτές είναι μια γρήγορη κι εύκολη λύση.

Hydrate now: Η Rosie προτείνει να «κλειδώνουμε» τη χαμένη υγρασία του δέρματος με ένα mineral spay εμποτισμένο με ενυδατικά συστατικά, βιταμίνες και νερό και στη συνέχεια να προσθέσουμε μια γενναία δόση δροσερής, ενυδατικής κρέμας σε πρόσωπο, λαιμό και στήθος. Η ενυδάτωση άλλωστε είναι το Α και το Ω! Γι’ αυτό να θυμάστε πως πέρα από την ενυδατική σας, είναι καλό να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Κάτι που και η ίδια επιμένει να τονίζει. Επιδιώκει να πίνει πολύ νερό κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Φαντάζει λίγο πολύ δεδομένο το να καταναλώνουμε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης κι όμως είναι κάτι που συχνά αφήνουμε να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και όπως και η ίδια εξηγεί, βοηθάει στο ξεφούσκωμα του σώματός, μειώνοντας την κατακράτηση νερού και επιτρέποντάς της να αισθάνεται πιο αναζωογονημένη όταν βγαίνει από το αεροπλάνο.

Extra Tip 1: Για ενυδάτωση δοκιμάστε και το ροδόνερο. Το beauty αυτό μυστικό ενυδατώνει το δέρμα και θρέφει την ξηρή επιδερμίδα, χάρη στις ενυδατικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε όλους τους τύπους δέρματος. Ιδιαίτερα ωφέλιμο για την κουρασμένη επιδερμίδα.

Εxtra Tip 2: Κι επειδή ακόμη και τα μαλλιά σας θα έχουν ανάγκη από ενυδάτωση χρησιμοποιήστε ένα hair mist. Αρωματίστε τα μαλλιά σας με το αγαπημένο σας άρωμα. Το πρακτικό vaporisateur σας επιτρέπει να το έχετε πάντοτε μαζί σας στην τσάντα σας.

Αφήστε μια απάντηση