Pink is the new black: Και ναι, το ροζ είναι το χρώμα του 2019

Το ροζ κάνει pop up και επαναπροσδιορίζει τη δυναμική και τη θέση του στη λίστα με τις πιο hot τάσεις της χρονιάς. Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί cliché το να μιλάμε ή να αναζητούμε το χρώμα της χρονιάς, η αλήθεια είναι ότι στο ροζ δε μπορείς εύκολα να αντισταθείς. Το είδαμε να «φοριέται» σε όλες του τις εκδοχές και σε ένα καρέ από haute couture δημιουργίες στα βραβεία Oscar της φετινής χρονιάς αλλά και πρόσφατα, στο χαλί του Met Gala.

Και το ωραιότερο; Πλέον έχει αρχίσει να σπάει και το ταμπού που το κατηγοριοποιεί στα γυναικεία χρώματα. Μια βόλτα στην αγορά και βρίσκεις τα πιο ωραία ανδρικά t-shirts αλλά και αξεσουάρ στις αποχρώσεις του. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο κομμάτι του design. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν εμμονή με αυτό το χρώμα. Ίσως γιατί μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός καμβάς και γιατί σου δίνει την ευχέρεια να παίξεις με ζωηρά πράσινα -με φυτά για παράδειγμα- αλλά και με πιο έντονα χρώματα ή με το super classy χρυσό, πετυχαίνοντας έτσι την τέλεια αντίθεση. Στη δε περίπτωση των μαλλιών φέτος οι experts τολμούν και αναμειγνύουν με χρυσές (rose gold) ή καστανές αποχρώσεις (rose brown). Το αποτέλεσμα; Απλά υπέροχο.

Το ροζ είναι θηλυκό. Είναι κομψό. Και λέγεται ότι ασκεί τη δική του επίδραση στο υποσυνείδητο. Η ενέργεια και οι συνειρμοί με τους οποίους συνδέεται, ηρεμούν τα πνεύματα. Είτε μιλάμε γ’ αυτό το baby και dusty pink, είτε για το nude-pastel, είτε για το λίγο πιο ζωηρό ροζ που βλέπεις να «ανθίζει» γύρω σου την Άνοιξη. Που το μυρίζεις στα πιο όμορφα μπουκέτα και σιγά σιγά το βλέπεις να ωριμάζει γύρω σου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Η φύση «ξέρει». Έτσι δε λένε;

Το βλέπουμε όμως και σε βιτρίνες, σε παλέτες καλλυντικών και στα αρώματα, στα πιο ανάλαφρα matte- lipstick, σε gadget και κινητά τηλέφωνα. Σε δροσερά cocktails και fancy beverages με βάση την pink γκρέιπφρουτ soda, αλλά και στα πιο ινστραγκραμικά plating. Μυρίστε ροζ, φρέσκο, λαχταριστό γκρέιπφρουτ και θα νιώσετε μια φρεσκάδα και μια αναζωογόνηση.

To εστιατόριο Sketch στο Λονδίνο

We Love: Το πιο ιδιαίτερο και new entry pink-inspired άρωμα Pink Rose της συλλογής INSPIRATIONS by Niki Zoniou.  Πρόκειται για το πιο girly ανοιξιάτικο άρωμα, με ροζ τριαντάφυλλο, ζάχαρη, βανίλια και cranberry. Ένα άρωμα που σου δημιουργεί μια ευφορία, μια ισορροπία. Σαν να δένει απόλυτα με το δέρμα σου και να γίνεται ένα, δίνοντας ένα γλυκό twist.

*Θα το βρεις σε συσκευασία 15ml, 50ml και 100ml.

Αφήστε μια απάντηση