Τα 5 αρώματα για τον χειμώνα που εμπνέονται από ήρωες παραμυθιών

Αν θα έπρεπε να απαντήσουμε στο ερώτημα «Τι είναι αυτό που μας ξυπνάει ένα άρωμα;», η πρώτη σκέψη θα ήταν αναμνήσεις και εικόνες. Οι μυρωδιές άλλωστε λειτουργούν σαν κώδικες. Ταυτίζονται με στιγμές, υποδηλώνουν συναισθήματα, πρόσωπα. Ξυπνάνε όμως κι’ αυτήν την χαμένη παιδικότητα που έχουμε όλοι βαθιά μέσα μας. Αυτή που κινεί την φαντασία και της δίνει ώθηση για να δημιουργεί εικόνες και ιστορίες, όπως αυτές που έχει τη δύναμη να πλάθει τόσο εύκολα ο νους ενός μικρού παιδιού.

Φέτος λοιπόν τον χειμώνα, θέλουμε να ανακαλύψουμε ξανά αυτή τη χαμένη παιδικότητα μας. Πως; Μέσα από 5 αρώματα, εμπνευσμένα από ήρωες παραμυθιών.

1. Secret Flower & Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Μυστήριο και πνεύμα περιπετειώδες. Αυτή είναι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Έλκεται από το άγνωστο. Τα αρώματα του Secret Flower, κρύβουν ένταση, μυστήριο, ζωντάνια, κάτι γήινο, και μια γλυκύτητα. Όπως αυτή της Αλίκης. Το περγαμόντο, και το κρίνο του δένουν με τα φύλλα τις βιολέτας και το floral rose είναι έντονο, και εξίσου φρέσκο. Στη βάση του αρώματος; Κεδρόξυλο και musk. Αν λοιπόν σας έλκει η περιγραφή, αξίζει να αναζητήσετε τη μυρωδιά του Secret Flower. Αυτή που θα σου «χαρίσει» χαρακτηριστικά της Αλίκης.

2. Cotton Rose & Η Ωραία Κοιμωμένη

Άνθος από βαμβάκι και ροζ τριαντάφυλλο: Η απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας. Στην καρδιά του Cotton Rose, το τριαντάφυλλο, οι καθαρές πράσινες νότες από κρίνο, το λουλουδάτο ίχνος της εξευγενισμένης ίριδας και ο κέδρος ζωντανεύουν τις μυρωδιές.

Αλλά ας πάμε να δούμε λίγο την ιστορία του παραμυθιού… Η κατάρα που καταδίκασε την Ωραία Κοιμωμένη να κοιμάται για 100 χρόνια πρέπει να σπάσει. Ποια είναι όμως άραγε αυτή η γυναίκα; Είναι άφθαρτη, αθώα και όμορφη. «Καθαρή», με δέρμα απαλό σαν βαμβάκι. Δύο τρεις σταγόνες από αυτό το «φαινομενικά» αθώο και την ίδια στιγμή με ιδιαίτερη ένταση άρωμα σαν το Cotton Rose, θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ωραίας Κοιμωμένης.

3. Herbal Citrus & Πίτερ Παν

Ο Πίτερ Παν είναι ανεξάρτητος. Αγαπάει την ελευθερία, την περιπέτεια. Αρνείται να μεγαλώσει. Ανέμελος και σκανδαλιάρης. Ένα δροσιστικό και τονωτικό άρωμα με χυμώδη μυρωδιά εσπεριδοειδών που δίνουν άμεση ενέργεια και αφυπνίζουν, όπως αυτή του Herbal Citrus θα μπορούσε να εκφράζει αυτόν τον ζωηρό χαρακτήρα που επιζητά την επιστροφή στα παιδικά του χρόνια.

4. Exotic Οrchid & Γιασμίν

Κάπου στα βάθη της Ανατολής, η Πριγκίπισσα Γιασμίν συναντά τον Αλαντίν. Γίνονται φίλοι και ερωτεύονται. Σαγηνευτική, τολμηρή, με ομορφιά σχεδόν εξωτική, μάτια έντονα και αυτοπεποίθηση. Γήινη, με έντονο χαρακτήρα αυτή η ηρωίδα. Θα μπορούσε να έλκεται από το πλούσιο άρωμα μιας εξωτικής ορχιδέας. Βανίλια, καρύδα και πολύτιμες νότες από ξύλο, μπλέκουν στην βάση του και ένα κράμα λουλουδιών και spicy αρωμάτων στις νότες κορυφής το καθιστούν έντονο και ιδιαίτερο στο σύνολο του.

5. Caramel Vanilla & Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Αισθησιακό, γλυκό, ρομαντικό. Αυτό θα μπορούσε να είναι το άρωμα της Bella. Ένα πλάσμα ιδιαίτερο και αντισυμβατικό. Με μια γαλήνια όμως ομορφιά. Gourmand στην καρδιά του, γεμάτο αρώματα καραμέλας γλυκιάς, τραγανού μπισκότου και έντονου καφέ το Caramel Vanilla θα μπορούσε να δέσει με την άλλη της πλευρά, αυτή τη βαθιά-γλυκιά. Η θέρμη του tonka bean που παντρεύεται με την βανίλια και το γάλα στην βάση του αρώματος, δίνουν μια αίσθηση βελούδινη, όπως θα ταίριαζε σε μια ηρωίδα σαν κι αυτήν.

 

Κι επειδή οι ήρωες των παραμυθιών είναι κυρίως για τους μικρούς αγαπημένους μας, διαβάστε παρακάτω και σημειώστε την ημερομηνία…

Λένε πως όταν ένα παιδί «μπαίνει» στον κόσμο ενός παραμυθιού, «ταξιδεύει» σε κόσμους μαγικούς και με το μυαλό του… πετάει, πολεμάει, αμύνεται, πλάθει, αγαπάει. Βουτάει και σκαλίζει τη φαντασία του. Οι αισθήσεις του; Στο ζενίθ τους. Ονειρεύεται, παρατηρεί, φτιάχνει εικόνες, προσπαθεί να εξηγήσει το κρυμμένο μήνυμα πίσω από τις λέξεις. Γίνεται ένα με τους ήρωες και τις ηρωίδες. Ταυτίζεται μαζί τους κι ανακαλύπτει σιγά σιγά τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Και είναι ωραίο να δείχνεις σε ένα παιδί τον δρόμο για να δημιουργήσει και να ονειρευτεί.

Για τρίτη λοιπόν συνεχόμενη χρονιά, οι Μικροί Αρωματοποιοί, που έγιναν ένας θεσμός στην πόλη, έρχονται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι. Αυτή τη φορά θα βρεθούν στη χώρα των παραμυθιών και θα ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια για να ανακαλύψουν τις χαμένες μυρωδιές και να ξεκλειδώσουν το Άρωμα της Χαράς.

Και κάπως έτσι, το παραμύθι και οι μυρωδιές γίνονται το μέσο κι ένα ταξίδι ξεκινά μέσα από ένα σκηνικό ευφάνταστο κι εντυπωσιακό, γεμάτο χρώμα, ιδιαίτερο φωτισμό, μυρωδιές.

Μην το χάσετε: Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Παιδικό Χωριό SOS» στο Πλαγιάρι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ/παιδί και είναι απαραίτητη η προκράτηση, οπότε και μπορείτε να δηλώσετε την ομάδα στην οποία επιθυμείτε να συμμετέχετε.

Ώρες έναρξης ομάδων Σάββατο 13.0014:0016:0017:0018:00 και 19:00 και την Κυριακή 10.0011:0012:0013.0014:0017:0018:00 και 19:00.

Δηλώσετε τη συμμετοχή στο http://www.zoniou.gr ή σε ένα από τα καταστήματα Zoniou [Μητροπολίτου Ιωσήφ 17. ή Βίκτωρος Ουγκώ 9 & Βεροίας], μέχρι Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση