Bride to be: Πώς να απολαύσεις την προετοιμασία του γάμου σου

Μικρά μυστικά που θα απογειώσουν την ημέρα του γάμου σου.

Ο «τέλειος γάμος». Υπάρχει; Και αν ναι, πως προσεγγίζεται η τελειότητα για κάθε μία από εμάς; Κρύβεται στη λεπτομέρεια; Στο άψογο bridal look; Στο νυφικό που θα αφήσει εποχή; Στο αξέχαστο πάρτι; Στην ωραία διάθεση; Και η προετοιμασία; Μπορεί μια καλή pre-wedding οργάνωση να «συνωμοτήσει» στο να αποτρέψει τα «κακώς» κείμενα που στρέφουν την προσοχή σου στην λάθος κατεύθυνση; Η απάντηση, είναι σε όλα ναι. Ναι, μπορεί να υπάρξει «τέλειος γάμος». Όπως επίσης υπάρχουν αυτά τα μικρά, απλά πράγματα, για τα οποία μπορείς να προνοήσεις ούσα bride to be.
Το παν, είναι να απομυθοποιήσεις το κεφάλαιο της προσωπικής σου προετοιμασίας. Να κάνεις όντως αυτή την ημέρα δική σου. Να δώσεις την αίσθηση και τον χαρακτήρα σου. Σε κάθε «σπιθαμή» αυτής της ιδιαίτερης στιγμής. Μπορείς να χορέψεις, να πιεις, να το απολαύσεις. Να συνεχίσεις να βγαίνεις ωραίες φωτογραφίες ακόμη και μετά από ώρες από τη στιγμή που παραδόθηκες στα χέρια της make up artist σου. Να «τσαλακωθείς», και να ζήσεις την κάθε στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση μην προσπαθήσεις να γίνεις μια άλλη. Τήρησε τον κώδικά σου και μην προδώσεις το στιλ σου. Δε χρειάζεται για παράδειγμα να αποχωριστείς αξεσουάρ που φοράς σε καθημερινή βάση. Απλά φρόντισε ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στους συνδυασμούς. Όσο για το μακιγιάζ και τα μαλλιά, go natural! Απόφυγε οτιδήποτε σε κάνει να νιώσεις άβολα ή οδηγεί σε υπερβολές ή σε μια σειρά από «πρέπει» που θα σε φορτώνουν με άγχος. Δώσε προσοχή στη διάθεσή σου και σε οτιδήποτε θα την τονώσει. Από την επιδερμίδα σου και τα μαλλιά σου, μέχρι το άρωμά σου.

Το βασικό όμως είναι πως δεν πρέπει να ξεχάσεις, ότι πέρα από αυτό που βλέπει κάποιος σε εσένα, είναι και το άρωμα σου που δίνει το στίγμα και δημιουργεί αναμνήσεις. Θα ήταν πολύ όμορφο για παράδειγμα, το να φτιάξεις το δικό σου άρωμα για εκείνη την ημέρα. Γιατί τελικά, είναι κι αυτή η μυρωδιά που θα θυμίζει πάντα σε εσένα και στον σύντροφο σου -αλλά και στους πολύ δικούς σου- τις στιγμές που περάσατε. Θα είναι αυτό το άρωμα που θα σου ξυπνά αναμνήσεις αυτής της ημέρας.
Αρκεί να θυμάσαι ότι είναι καλό να λάβεις υπόψη σου την εποχή και το ύφος του γάμου. Εάν πρόκειται για έναν καλοκαιρινό γάμο, προτίμησε φρουτώδη ή λουλουδάτα αρώματα που είναι ελαφριά, και ζωηρά. Μια σύνθεση που προκύπτει από ένα μπουκέτο λουλουδιών παραπέμπει σε ρομαντισμό, και αίσθημα οικείο και διαχρονικό. Ενώ παράλληλα οι φρουτώδεις νότες δίνουν σπιρτάδα και ένταση. Γιασεμί, τριαντάφυλλο, γαρύφαλλο, και πατσουλί, βιολέτα, αλλά και νότες από άνθη λεμονιού και πορτοκαλιού, μπορούν να απογειώσουν το άρωμα. Για πιο αισθησιακή διάθεση, παίξε με ανατολίτικες συνθέσεις, αρκεί να μην το παρακάνεις με ένα άρωμα έντονο που θα σε «επισκιάσει». Αν πάλι πρόκειται ο γάμος σου να γίνει τον χειμώνα, το «θερμό» άρωμα ίσως είναι ότι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, ανάτρεξε σε «γνώριμες» μυρωδιές που σε ελκύουν και σου ταιριάζουν.
Φυσικά, είναι εξίσου ωραίο το να λάβεις υπόψη σου το τι αρέσει στον σύντροφό σου. Κάντε «έφοδο» μαζί στο αρωματοπωλείο και ζητήστε συμβουλές ώστε να φτιάξετε από κοινού αρώματα που σας εκφράζουν και παράλληλα «δένουν» μεταξύ τους.

Και το ίδιο μπορείς να κάνεις και για τις φίλες σου. Σκέφτηκες ποτέ ένα mini gift με το tailor-made άρωμα του bachelor-party με την ημερομηνία στην ετικέτα; Ένα μικρό και συμβολικό δώρο που θα σας θυμίζει πάντα αυτές τις στιγμές. Τι πιο ωραίο και εναλλακτικό;
Και φυσικά, μην ξεχάσεις σε όλη αυτή τη διαδικασία να βάλεις την πινελιά σου στο κάθε τι. Μόνο έτσι θα το απολαύσεις. Για παράδειγμα; Ξέφυγε από την κοινότυπη μπομπονιέρα, και δημιούργησε για τους καλεσμένους σου το άρωμα του γάμου (φρόντισε να είναι ένα άρωμα που μπορεί να φορεθεί κι από γυναίκες και από άνδρες) σε μέγεθος τσάντας με τα αρχικά σας επάνω. Χρήσιμο, ιδιαίτερο και ρομαντικό ταυτόχρονα.
Τι λες λοιπόν; Ξεκινάμε;

Μπες στο site Zoniou Perfume Creators και δημιούργησε το δικό σου άρωμα, δίνοντας το όνομα που θέλεις!

Αλλιώς, αν θέλεις να ζήσεις από κοντά αυτή την one of a kind εμπειρία της δημιουργίας του προσωπικού σου αρώματος, επισκέψου ένα από τα καταστήματα Zoniou Perfume Creators.

Αφήστε μια απάντηση