Η νέα, αποτελεσματική μέθοδος για τέλεια επιδερμίδα

Dry Brushing. Αυτή είναι μια διαφορετική μέθοδος ομορφιάς που επιλέγουν όλες οι beauty insiders παγκοσμίως και είναι η εναλλακτική στο κλασικό body scrubbing.

Και τώρα, μετά το καλοκαίρι, η απολέπιση – σε όποια μορφή της – είναι μια ιδανική συνήθεια που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου και να κάνεις attack στα νεκρά κύτταρα και στη θαμπή και ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Mια απαραίτητη διαδικασία, ώστε να δεχτεί το δέρμα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται και να πετύχεις δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό.

Σε απλή μετάφραση τώρα, το dry brushing είναι το στεγνό βούρτσισμα του δέρματος. Στην ουσία πρόκειται για μια μέθοδο στεγνής απολέπισης που ενθαρρύνει τη φυσική αποτοξινωτική διαδικασία που το σώμα μας έχει ανάγκη και βοηθά στο να εξομαλυνθεί η υφή του δέρματος. Αρκεί μόνο μια ειδική βούρτσα με φυσική τρίχα, και ελαφρώς σκληρή.

Aν δεν την έχεις εφαρμόσει ήδη, σε πρώτη ανάγνωση φαντάζει κάπως οξύμωρη ως διαδικασία, κι όμως, τα τελευταία χρόνια το dry brushing κερδίζει συνεχώς έδαφος στον χώρο των skin gurus διότι τα οφέλη αποδεικνύονται πολλά. Το σώμα απολεπίζεται, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα αποκτά αυτήν την απαλή, λεία, όψη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ορισμένες προσεκτικές, απαλές κινήσεις οι οποίες βοηθούν την επιδερμίδα να τονωθεί και να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Οι περισσότερες γυναίκες, προτιμούν να εφαρμόζουν τη μέθοδο αυτή πριν το ντουζ, ξεκινώντας από τα πόδια για να συνεχίσουν ανοδικά και στο υπόλοιπο σώμα. Ο λόγος που αυτή η απλή, «συνταγή» λειτουργεί οφείλεται στο ότι με τις σωστές κινήσεις ενθαρρύνεται η τοπική μικροκυκλοφορία του αίματος. Οι ιστοί του οξυγονώνονται, το λεμφικό σύστημα ενεργοποιείται και έτσι το δέρμα αρχίζει να τονώνεται. Παράλληλα, οι πόροι της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι ρύποι οι ρύποι του περιβάλλοντος, ενώ αφαιρούνται και οι ανεπιθύμητες εσωτερικές τρίχες οι οποίες συχνά «εγκλωβίζονται».

Τα βήματα λοιπόν είναι απλά:

  1. Προμηθεύσου μια βούρτσα-κατάλληλη για dry brushing. Σημείωσε πως είναι καλό να αντικαθίσταται ανά έξι μήνες.
  2. Εφάρμοσε τη μέθοδο σε στεγνό δέρμα, ιδανικά πριν το ντουζ.
  3. Εφάρμοσε κινήσεις που ακολουθούν τη φορά της καρδιάς και απέφυγε τις ακανόνιστες, βίαιες κινήσεις που λόγω υπερβολικής πίεσης και λάθος φοράς μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα, και ειδικά το ευαίσθητο.
  4. Ξεκίνησε από τα πόδια, συνέχισε με την κοιλιακή χώρα και ολοκλήρωσε με την περιοχή του θώρακα και των χεριών.
  5. Μετά το ντουζ, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα ή κάποιο body oil για extra ενυδάτωση.

Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν τον κλασικό τρόπο απολέπισης με κάποιο προϊόν – και η αλήθεια είναι πως είστε πολλές και πρόκειται για μια επίσης αποτελεσματική μέθοδο – τότε συνέχισέ το με «ευλάβεια» στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου. Δύο φορές την εβδομάδα είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να έχεις λαμπερή και λεία επιδερμίδα.

Δοκίμασε το Βοdy Scrub Caribbean Summer για να «κρατήσεις» ζωντανό για λίγο ακόμη το καλοκαίρι και μετά το ντουζ μην ξεχάσεις να βάλεις και  το Body cream Caribbean Summer για να προσφέρεις την ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Αφήστε μια απάντηση